Kvinne anmeldte ektemannen før hun ble drept


Se opptak av politiets pressekonferanse her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare timer før 27 år gamle Nilofer Naseri ble drept i Melhus mandag, anmeldte hun ektemannen for trusler. Kvinnen levde med voldsalarm og ville skilles fra mannen som nå er siktet for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Sør-Trøndelag holdt en pressekonferanse om drapssaken tirsdag formiddag. Den 27 år gamle kvinnen ble funnet drept i en bolig i Melhus ved 21-tiden mandag, og hennes jevngamle ektemann ble pågrepet under en halv time senere.

Voldsalarm

– Slik politiet forstår det, ønsket kvinnen skilsmisse fra sin mann. Hun hadde vært i kontakt med politiet tidligere fordi hun følte seg truet. Hun var utstyrt med voldsalarm og anmeldte ektemannen for truslene mandag, forteller konstituert politimester Marit Fostervold.

Nilofer Naseri leverte anmeldelsen på Melhus lensmannskontor mandag formiddag. Ifølge Fostervold ble hun tilbudt beskyttelse fra politiet og opphold på krisesenter, men det skal hun ikke ha ønsket.

27-åringen fikk voldsalarm i slutten av august fordi hun følte seg truet, men den er aldri blitt utløst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten

Marit Fostervold opplyser at de nå skal gå tilbake og se hva politiet har foretatt seg overfor ekteparet tidligere.

– Vi oversender nå de dokumentene vi har til Spesialenheten for videre undersøkelse. Så får vi tilbakemelding fra dem om vi har gjort en god nok jobb eller ikke, sier hun.

Både den avdøde kvinnen og den siktede ektemannen har bakgrunn fra Afghanistan. Kvinnen kom til Norge i 2003, mannen i 2011.

Paret har et to år gammelt barn som nå er overlatt til barnevernet.

Siktede skal avhøres

Politiet vil ikke si noe nå om hvordan kvinnen ble drept. Hun skal obduseres tirsdag, og det vil gi flere opplysninger om dødsårsaken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen skal tirsdag fremstilles for en primærpsykiatrisk undersøkelse. Dessuten skal han avhøres.

– Siktede ble forsøkt avhørt i natt, men ønsket ikke å forklare seg noe særlig da. Det blir et nytt avhør i ettermiddag, sier seksjonsleder for etterforskningen, Anders Sunde-Eidem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet skal i tillegg avhøre kvinnens familiemedlemmer, naboer og venner.

Politiet skal gjennomføre tekniske undersøkelser på åstedet og i siktedes leilighet og i bilen hans. Paret bodde ikke lenger sammen.

Ektemannens advokat, Tore Angen, sa natt til tirsdag til Adresseavisen at mannen kommer til å godta varetektsfengsling slik at politiet får ro til å etterforske saken. Han vil bli fremstilt for fengsling onsdag.

Drapet i Melhus:

* Naboer varslet politiet klokka 20.57 mandag 28. september om at flere personer hadde knust en rute i boligen til en kvinne i Melhus i Sør-Trøndelag og var i ferd med å ta seg inn i huset.

* Klokka 21.01 meldte familien til Nilofer Naseri (27) fra til politiet om at de hadde funnet henne død i boligen.

* Klokka 21.19 blir kvinnens ektemann (27) pågrepet. Parets felles barn (2) blir tatt hånd om.

* Nilofer Naseri hadde hatt voldsalarm siden slutten av august. Samme dag som hun ble drept, politianmeldte hun ektemannen for trusler. Ifølge politiet fikk hun tilbud om opphold på krisesenter, men takket nei.

* Både avdøde og siktede har bakgrunn fra Afghanistan.