Tina-siktet anker fengslingskjennelse

Tina Jørgensen ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland for 15 år siden. Nå er fire menn siktet i saken.
Tina Jørgensen ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland for 15 år siden. Nå er fire menn siktet i saken. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

38-åringen som er siktet i Tina-saken, anker fengslingskjennelsen. Det er ikke lenger grunnlag for siktelsen, mener mannens forsvarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble den eldste av de fire siktede i saken avhørt av politiet for andre gang. Under avhøret fikk 38-åringen kjennskap til politiets opplysninger fra avhøret av den først pågrepne i saken. Det er disse opplysningene politiet bygger siktelsen mot mannen på.

– Opplysningene som min klient fikk, viser at det ikke er grunnlag for siktelsen mot ham, sier forsvarer Olav Sylte til NTB.

Isolasjon

Sylte sier de kommer til å anke fengslingskjennelsen.

– Dette har vi ikke kunnet gjøre hittil, fordi opplysningene har vært klausulerte. Jeg håper politiet bruker helgen på å vurdere siktelsen, sier forsvareren, som regner med at lagmannsretten vil ta stilling til anken på mandag.

Politiet ønsker ikke å kommentere anken eller opplysningene fra avhøret.

– Vi sier aldri noe om innholdet i avhør, sier politiets talsperson Linda Merethe Lie til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de fire siktede ble forrige fredag varetektsfengslet under isolasjon med brev-, besøks- og medieforbud. Tre av de siktede, blant dem 38-åringen, ble fengslet i fire uker. Den siste siktede ble fengslet i to uker.

– Møtte siktede

36-åringen som først ble pågrepet, skal ha gitt politiet opplysninger om at Tina Jørgensen traff flere av de siktede i Stavanger sentrum den siste kvelden hun var i live, melder Stavanger Aftenblad.

– Det vi kan si om dette, er at vi er interessert i alle tips som kan si noe om hvor de siktede var den aktuelle helgen. Dersom noen vet noe om dette, så håper vi de vil ta kontakt med oss så snart som mulig, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siste sikre observasjonen av Tina Jørgensen i live ble gjort utenfor Riggen gatekjøkken ved Torget i Stavanger sentrum rundt klokken 01.20 24. september 2000. Hun hadde vært ute med sin kjæreste og venner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

26. oktober samme år ble hun funnet død ved en tilfeldighet i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren.

Gjennomgår opptak

Flere av de siktede i saken var til stede da 20-åringen ble gravlagt. Nå gjennomgår politiet opptakene sine fra begravelsen på nytt, ifølge Aftenbladet.

Begravelsen er interessant for politiet i den fasen av etterforskningen vi er nå, sier Dahl.

Flere av Tinas bekjente fra Lyngdal skal ha vært i begravelsen, blant dem 36-åringen som først ble pågrepet for drapet, og hans søster. Kvinnen, som døde for få år siden, skal angivelig ha vært til stede da Tina Jørgensen ble drept eller da liket hennes skulle gjemmes, skriver avisen.