Politiet: – Tina-saken har preget oss i 15 år

Artikkelen fortsetter under annonsen

På dagen 15 år etter drapet på Tina Jørgensen ønsker politiet fortsatt tips i saken. Den uoppklarte drapssaken er vanskelig å ha hengende over seg, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er i dag 15 år siden Tina Jørgensen ble drept. Saken har preget oss i alle disse årene. Dette er en uoppklart sak som det er vanskelig å ha hengende over seg. Det er selvfølgelig vanskeligst for familien og de nærmeste pårørende, men også for publikum og politiet som ønsker svar, sa politiinspektør Ernst Kristian Rossebø i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse i Stavanger torsdag ettermiddag.

Les også: Kvinne kan ha vært til stede da Tina ble drept

Ikke konkludert

Han fastslo at politiet er i full gang med etterforskning i drapssaken for tredje gang, og at framdriften er god. Men han var ellers svært tilbakeholden med å gå nærmere inn på hvor politiet så langt står etter en uke der fire menn fra Lyngdal er pågrepet, siktet og varetektsfengslet.

– Målet vårt er selvfølgelig å oppklare saken, men foreløpig har vi ikke konkludert. Til det er det altfor tidlig i etterforskningen, sa Rossebø.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiadvokat Herdis Traa tilføyde at alle de fire er avhørt og at politiet ikke utelukker at de vil gjennomføre flere avhør.

– Jeg ønsker ikke å komme inn på hva som er blitt sagt i avhørene, fastslo hun og la til at det ikke er noe som tyder på at politiet kommer til å pågripe flere personer.

Beklager lekkasjer

Det enorme medietrykket i saken om drapet på Tina Jørgensen har ført til flere lekkasjer til mediene fra politiet.

Etter en pressekonferanse om saken på torsdag, beklaget politiet for alle lekkasjene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kan vanskeliggjøre etterforskningen, sa Rossebø.

– Det er vanskelig på generelt grunnlag å si det, men selvfølgelig kan også ha den ulempen at det kan påvirke vitneforklaringer, sa Traa på spørsmål om lekkasjene kan påvirke etterforskningen positivt.

Les også: 36-åring skal være utpekt som Tinas drapsmann

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avhører vitner i Lyngdal

– Men etterforskningen pågår, og vi kan ikke utelukke dette, sa Traa. Hun kunne fortelle at politiet har en egen etterforskningsgruppe i Lyngdal som gjennomfører avhør av vitner.

Politiet ber fortsatt folk som måtte sitte på vesentlig informasjon om å ta kontakt.

– Politiet er fortsatt interessert i tips i saken, og vi ber om at tips blir gitt til politiet og ikke til familien, understreket politiadvokaten.