Voldsdømt kvinne kan ha vært til stede da Tina ble drept

<p>Tina Jørgensen (innfelt) ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)</p>
Tina Jørgensen (innfelt) ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Foruten to siktede 36-åringer, mener politiet at også søsteren til en av dem var på åstedet da Tina Jørgensen ble drept for 15 år siden, skriver Rogalands Avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen er søster av 36-åringen som ble pågrepet først i saken. Ifølge avisens opplysninger hadde hun en rolle i det som ledet frem til drapet 24. september 2000.

Hun skal ha vært en del av vennegjengen fra Lyngdal som var blitt godt kjent med den 20 år gamle kvinnen fra Stavanger som i en årrekke hadde feriert på Rosfjord Camping i Lyngdal.

Kvinnen døde for noen få år siden.

Les også: 36-åring skal være utpekt som Tinas drapsmann

Dømt for grov vold

Politiet har opplysninger om at hun kan ha vært i Stavanger sentrum og på åstedet på Sølyst natt til 24. september 2000 da drapet ble begått, ifølge VG.

Hun ble på 2000-tallet dømt til fengselsstraff for grov vold med en jernstang og et balltre mot to bekjente. I dommen ble handlingene beskrevet som uprovosert og at de hadde karakter av mishandling.

Kvinnen var ilagt besøksforbud mot begge de fornærmede i året før rettssaken.

Politiet har opplysninger om at to av de siktede 36-åringene fulgte 20-åringen på veien hjem. Ifølge en forklaring politiet har, skal den ene av dem ha slått henne i bakhodet. Dette skal være 36-åringen som ble pågrepet som tredjemann i saken.

Han ble avhørt onsdag.

Tina Jørgensen skal senere ha fått gjentatte slag i hodet. Obduksjonsrapporten konkluderte med at hun var slått i hjel med en stump gjenstand og hadde syv knusningssår i bakhodet.

Les også: – Spor fra 2000 knytter siktede til Tina Jørgensen

Pekte ut drapsmann

Til sammen fire menn fra Lyngdal er pågrepet og siktet i saken. Ifølge Rogalands Avis mener politiet at kvinnen var på åstedet sammen med sin nå 36 år gamle bror og en jevnaldrende mann da drapet ble begått.

Hennes bror skal i avhør ha pekt ut den andre 36-åringen på åstedet som drapsmannen. På grunn av store helsemessige problemer ble denne 36-åringen avhørt først onsdag denne uka, sist av de fire siktede. Mannen fikk også begrenset tiden i varetekt til to uker.

Ifølge lokalavisen mener politiet at 38-åringen som ble pågrepet i Sirdal sist torsdag, og 36-åringen som meldte seg for politiet tidligere samme dag, var med å skjule liket.

Gjemt i kum

Tina Jørgensen forsvant sporløst 24. september 2000 etter å ha tilbrakt kvelden på byen i Stavanger sammen med kjæresten. 26. oktober samme år ble hun funnet død ved en tilfeldighet i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren.

Liket var pakket inn i en sekk og lå gjemt i kummen. Ettersom politiet har funnet en bit av sekken under ei bru på Sølyst i Stavanger, antar politiet at 20-åringen ble drept der.

Ifølge VG og NRK mener politiet at drapsvåpenet trolig er en stein, og at steinen ble kastet på sjøen etter drapet.

Personvernpolicy