Politiet mener Lime-bror ville kidnappe vitne

Lime-butikk på Etterstadsletta i Oslo.
Lime-butikk på Etterstadsletta i Oslo. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den yngste i søskenflokken Hussain skal ha truet vitner og forsøkt å organisere en kidnapping av et av vitnene i Lime-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

33-åringen er også tiltalt for å ha fått sine onkler i Pakistan til å utarbeide falske erklæringer som familien til ofrene i saken skulle signere, skriver Aftenposten.

Lillebroren er ikke en av de 13 som politiet vil tiltale for menneskehandel knyttet til dagligvarekjeden Lime. Av de 13 siktede, er åtte enten medlem av Hussain-familien eller tilknyttet som inngiftet, kjæreste eller svigerforelder.

33-åringen skal ikke ha hatt noen formell rolle i Lime-systemet, men fungerte delvis som stedfortreder da familiemedlemmene hans ble pågrepet i september i fjor, skriver Aftenposten.

33-åringen er tiltalt for å ha truet og påvirket ofre og vitner i Lime-saken. Saken mot ham skal opp i tingretten om to uker.

Ifølge tiltalen skal 33-åringen blant annet ha forsøkt å organisere en kidnapping av et vitne som oppholdt seg i Pakistan.

– Han erkjenner ikke straffskyld for noen ting. Han har en forklaring, men den vil jeg ikke gå inn på før saken starter, sier hans advokat Petter Bonde.