Politiet vil ha kvinne fengslet etter drapsforsøk mot barn

Politiet i Oslo rykket ut etter å ha fått melding om at et kvinne skulle ha angrepet et barn med kniv. Kvinnen ble skutt, og var mandag fortsatt innlagt på Ullevål sykehus.
Politiet i Oslo rykket ut etter å ha fått melding om at et kvinne skulle ha angrepet et barn med kniv. Kvinnen ble skutt, og var mandag fortsatt innlagt på Ullevål sykehus. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen som skal ha forsøkt å angripe et barn på Grønland i forrige uke, blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag. Siktede selv vil ikke møte i retten, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen ble skutt av politiet etter at hun skal ha hogd mot et barn med en kniv på Grønland i Oslo fredag ettermiddag. Kvinnen har vært til behandling for skuddskadene på Ullevål sykehus.

Mandag foretok politiet flere vitneavhør.

– Blant annet har vi avhørt den åtte år gamle gutten som var involvert i hendelsen. På grunn av hans lave alder har det blitt gjennomført et dommeravhør av ham. Det er for å sikre at han blir godt ivaretatt gjennom prosessen, opplyser Follo politidistrikt.

Les også. Spesialenheten i gang med etterforskningen av Grønland-skytingen

Har ikke avhørt kvinnen

Etterforskningen av hendelsen i Oslo er overført til nabopolitidistriktet Follo mens Oslo-politiets våpenbruk blir etterforsket av Spesialenheten for politisaker.

Fengslingsmøtet finner sted i Follo tingrett i Ski tirsdag formiddag klokka 11.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Follo politidistrikt begjærer lukkede dører under fengslingsmøte av etterforskningsmessige hensyn. Forsvarer ber om åpent rettsmøte.

– Vi har ikke avhørt kvinnen selv enda. Vi har fortløpende kontakt med Ullevål sykehus og vil avhøre henne når det er tilrådelig, opplyser Follo politidistrikt.

Bakgrunn: Politiet skjøt kvinne som forsøkte å knivstikke barn på Grønland

Mange vitner i saken

Kvinnen, som er i slutten av 30-årene og av somalisk opprinnelse, er siktet for forsøk på drap på en åtte år gammel gutt.

– Vi begynner å danne oss et bilde av hva som hendte fredag ettermiddag i Breigata. Vi er fortsatt i innledningen av etterforskningen, og det er mye arbeid som gjenstår, sier politiadvokat Lars Reinholdt-Østbye.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han opplyser også at politiet vil foreta flere vitneavhør i løpet av mandag.

– Vi vil ikke gå ut med hva som har blitt sagt i vitneavhør. Dette kan ødelegge for videre etterforskning i saken. Etterforskningen videre vil dreie seg om ytterligere vitneavhør og sammenstilling av informasjon. Det er mange vitner i saken, derfor tar dette mye tid, opplyser Follo politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sterkt preget

En politipatrulje rykket ut til Breigata fredag, etter å ha mottatt melding om at en kvinne ropte at hun skulle drepe et barn. Politiet opplyste at patruljen åpnet ild etter å ha sett at hun var i ferd med å hogge mot et barn med en kniv.

Politiet trodde først at barnet var kvinnens sønn, men det viste seg å ikke stemme.

– Barnet er sterkt preget av det som skjedde, sa guttens bistandsadvokat, Marius Dietrichsontil NTB søndag.

Skyteepisoden har skapt uro i det somaliske miljøet i Oslo, og flere har spurt om det var nødvendig for politiet å bruke skytevåpen.