29-åring dømt for Manglerud-drapet

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 29 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 14 års fengsel for drapet på Mohammad Arshad (52) på Manglerud i Oslo for to år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg må mannen, sammen med to andre tidligere dømte i saken, betale 1 million kroner i oppreisning til Arshads kone og fire voksne barn.

Mennene angrep Arshad med pepperspray, et økseskaft og en fastnøkkel natt til 28. september 2013. Han ble funnet livløs i gaten, og døde av skadene kort tid etter ankomst til Ullevål sykehus.

Tre tidligere dømt

Tre menn er tidligere dømt i saken. To av dem ble dømt til henholdsvis elleve og ti og et halvt år for medvirkning til drapet, tredjemann ble dømt til sju års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Under denne rettssaken i mars i år ble 29-åringen som nå er dømt, utpekt som hovedmannen og den som sto for de dødelige slagene mot Arshad en septembernatt i 2013.

29-åringen var imidlertid på rømmen i Pakistan, men ble pågrepet da han ankom Gardermoen i mai i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ved gjentatte ganger å slå fastnøkkelen hardt i hodet på den forsvarsløse Mohammad Arshad, forsto han selvfølgelig at Arshad ville avgå ved døden, heter det i dommen.

Restauranteier

Mohammad Arshad var en respektert restauranteier i Oslo. Han var opprinnelig fra Pakistan, men flyttet til Norge på 1970-tallet.

Angrepet skjedde etter at Arshad ble forfulgt av en bil på vei hjem fra jobb til Manglerud øst i Oslo sent fredag 27. september. Det har tidligere kommet fram at mennene trodde de angrep sønnen til Arshad. Far og sønn disponerte samme bil, og sønnen hadde en konflikt gående med en av angriperne.