Oslo-lege siktet for samboerdrap – vil granske testamentstrid

Arild Holden forsvarer den giftdrapssiktede legen.
Arild Holden forsvarer den giftdrapssiktede legen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet undersøker om motivet bak det angivelige drapet på en 39 år gammel kvinne kan knyttes til en konflikt rundt testamentet hennes, ifølge VG. Samboeren, en Oslo-lege i 50-årene, er siktet for å ha forgiftet og drept henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har bedt om at den drapssiktede legen varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud og begrunner det med faren for bevisforspillelse.

Legen ble pågrepet på sin arbeidsplass mandag morgen. Han ble framstilt i Oslo tingrett onsdag, og kjennelsen er ventet torsdag morgen.

Kjøpte bolig

I 2012 ble den drepte kvinnen separert fra sin daværende ektemann, en rederarving som ikke har noe med saken å gjøre for øvrig. Sammen har de to mindreårige barn, skriver VG.

Som en del av skifteoppgjøret kjøpte eksmannen en bolig i Oslo til over 24 millioner kroner, som hun og barna kunne bo i. Samtidig ble det registrert et pant på ti millioner kroner på boligen, slik at den ikke kunne videreselges eller overføres andre uten eksmannens samtykke.

– Dette var en del av oppgjøret mellom partene etter skilsmissen, sier en kilde med kjennskap til skifteoppgjøret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Testamente

I etterkant flyttet den nå drapssiktede legen inn i boligen.

Etter det VG får opplyst eksisterer det et testament i kvinnens navn. Boligen utgjør verdiene i testamentet og legen skal stå oppført som arving. Det skal ha blitt satt spørsmålstegn ved gyldigheten til dette testamentet etter at kvinnen ble funnet død i boligen 12. desember i fjor.

– Det er forhold utenom selve dødsfallet som har vært av interesse for politiet å undersøke. Hva det er kan jeg ikke kommentere, sier politiadvokat Andreas Strand ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bistandsadvokat Cathrine Møller Faaberg fra advokatfirmaet Hjort er ifølge VG kjent med opplysningene, men ønsker ikke å kommentere dette.

Etterforsket lenge

Legen er siktet for å ha forgiftet og drept sin 39 år gamle samboer

– Saken har vært etterforsket lenge, og dødsfallet har blitt ansett som mistenkelig fra første stund. Men det var da vi fikk den endelige obduksjonsrapporten at han ble siktet, sier politiadvokat Strand til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strand ønsker ikke å kommentere hvordan politiet mener legen har fått tak i legemidlene som ble brukt.

Politiet undersøkte onsdag ettermiddag den siktedes bolig. Ifølge VG beslagla de en legekoffert med sprøyter og preparater.

Den siktede forklarte seg for tingretten under fengslingsmøtet. Også et vitne forklarte seg under fengslingsmøtet, som gikk for lukkede dører.

– Han har forklart seg greit for tingretten og gjort rede for sentrale aspekter ved saken, sier hans forsvarer, advokat Arild Holden.

Selv nekter legen straffskyld. Ifølge Holden har mannen det tungt.

– Man kan tenke seg selv å bli siktet for drap på en man har hatt et kjæresteforhold til, sier forsvareren til NTB.