Mann pågrepet i Mexico for drap på norsk kvinne

En norsk kvinne ble 13. juni funnet drept i Berlin. Politiet har gjort funn i dette kunstfellesskapet Paradise Kulturraum som kan knyttes til drapet.
En norsk kvinne ble 13. juni funnet drept i Berlin. Politiet har gjort funn i dette kunstfellesskapet Paradise Kulturraum som kan knyttes til drapet. Foto: Joacim Da Jørgensen / NTB scanpix

En chilensk mann er pågrepet i Mexico for drapet på en norsk kvinne, som ble funnet i en koffert i Berlin i Tyskland i juni i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 36 år gamle norske kvinnen ble funnet drept i en koffert som fløt i elven Spree ved Treptower Park i Berlin 13. juni. Da hadde hun trolig ligget i kofferten flere dager. Den siktede mannen er vært etterlyst internasjonalt siden juni. Fredag melder Dagbladet at den 38 år gamle mannen er pågrepet i Mexico, og siterer det tyske nettstedet BZ.

Politiet gjorde tidlig i etterforskningen funn i et kunstgalleri som de mener kan knyttes til drapet. Tysk politi mistenkte raskt at den mistenkte mannen hadde rømt til Sør-Amerika etter drapet på den norske kvinnen fra Mandal.

Både B.Z. og Bild melder at 38-åringen blir framstilt for varetektsfengsling fredag. Det er ikke kjent om tyske og mexicanske myndigheter har hatt kontakt, og hvor lang tid en utleveringsprosess kommer til å ta.

Personvernpolicy