Meny

Siktet politimann suspendert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen som er siktet for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang, ble torsdag suspendert.

Den ansatte i Haugaland og Sunnhordlandpolitidistrikt ble torsdag suspendert fra sin stilling, opplyser politidistriktet i en pressemelding.

– Det betyr at han ikke får komme på jobb før vi eventuelt har fattet en annen beslutning, sier politimester Steinar Langholm i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NRK.

Advokat Ellen Eikeseth Mjøs i Spesialenheten for politisaker sier det dreier seg om to tilfeller med forskjellige kvinner. Kvinnene har anmeldt mannen uavhengig av hverandre.

Politimannen, som ble pågrepet tirsdag morgen, erkjenner ikke straffskyld.

– Han har erkjent seksuell omgang, men sier at det skjedde på fritiden og ikke kan knyttes til stillingen, sier mannens forsvarer Erik Lea til NTB.

Onsdag avgjorde Haugaland tingrett at den suspenderte politimannen skulle varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud på grunn av fare for bevisforspillelse.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus