Meny

Politiet ber om DNA-test fra menn i Sula

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos er koblet inn etter at en eldre kvinne ble forsøkt voldtatt i Sula kommune på Sunnmøre søndag. Politiet ber om DNA-tester fra menn og private videoopptak fra området.

Ingen er pågrepet etter at en eldre kvinne skal ha blitt forsøkt voldtatt i sin omsorgsbolig i Sula kommune, men politiet har håp om en snarlig pågripelse.

– Vi har ingen konkrete personer mistenkt nå, men vi har håp om å løse dette snart, blant annet gjennom god hjelp fra publikum, sier politiadvokat Elin Drønnen i Sunnmøre politidistrikt til Sunnmørsposten.

DNA-tester

Mandag kveld gikk politiet fra dør til dør i området der overfallet skjedde.

– Vi har en rundspørring i Sula, der 30 politifolk er ute og snakker med folk. Parallelt med dette blir alle menn spurt om å avlegge en frivillig DNA-prøve, sier Drønnen. Hun understreker at det er rutinemessig med innsamling av slike prøver i saker med ukjent gjerningsmann.

Til NRK sier hun at politiet ønsker observasjoner av biler og personer i området.

– Dersom noen har private videoopptak fra området, er dette av stor interesse, sier Drønnen.

Kobler to saker

Politiet setter søndagens hendelse i sammenheng med en episode fra juli der en kvinne i 80-årene ble voldtatt i sitt eget hjem ikke langt unna. Fra hendelsen i juli har politiet fått svar på noen av DNA-prøvene de tok i forbindelse med voldtekten, men Drønnen ønsker ikke å fortelle om det er funnet DNA-spor etter voldtektsforsøket nå i helgen.

I motsetning til etter voldtekten i juli, har politiet nå fått en god beskrivelser av gjerningspersonen, men Drønnen ønsker ikke å dele disse opplysningene med mediene.

– Vi ønsker ikke at gjerningsmannen skal vite hva vi vet. Det siste offeret har gitt en svært detaljert forklaring, men vi ønsker ikke å gå ut med alder eller nærmere beskrivelse av gjerningsmannen, sier hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus