Meny

Kvinne (18) får samfunnsstraff etter bombetrussel

Slik så det ut at Bergen lufthavn Flesland ble evakuert etter bombetrusselen i mars. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 18 år gammel kvinne fra Sogn og Fjordane er dømt til 148 timers samfunnsstraff og betale Widerøe 100.000 kroner i erstatning etter en bombetrussel mot et fly i mars.

Den unge kvinnen sto tiltalt for til sammen fem trusler da hun tidligere i august møtte i Fjordane tingrett. Fire var rettet mot lokalt politi, der hun både via tekstmeldinger og brev blant annet truet med å sprenge det lokale lensmannskontoret i lufta, skriver NRK.

Den femte var en bombetrussel mot et Widerøe-fly 3. mars i år. Trusselen fikk store konsekvenser for trafikken på Bergen lufthavn Flesland. Flyplassen ble evakuert og var stengt i en drøy time. Widerøe mottok meldingen via selskapets chatfunksjon på nettet. 18-åringen tok selv kontakt med AMK-sentralen og fortalte at hun sto bak.

Kvinnen erkjente straffskyld da saken gikk for retten.

I dommen skriver tingretten at de ser svært alvorlig på truslene og viser til de store konsekvensene bombetrusselen mot Widerøe-flyet fikk. I utgangspunktet kvalifiserte forholdene til fengselsstraff, men retten fant en rekke formildende forhold knyttet til kvinnens livssituasjon og unge alder. De valgte derfor å dømme henne til 148 timers samfunnsstraff og betale 100.000 kroner i erstatning til flyselskapet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus