Kvinne (18) får samfunnsstraff etter bombetrussel

Slik så det ut at Bergen lufthavn Flesland ble evakuert etter bombetrusselen i mars.
Slik så det ut at Bergen lufthavn Flesland ble evakuert etter bombetrusselen i mars. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 18 år gammel kvinne fra Sogn og Fjordane er dømt til 148 timers samfunnsstraff og betale Widerøe 100.000 kroner i erstatning etter en bombetrussel mot et fly i mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den unge kvinnen sto tiltalt for til sammen fem trusler da hun tidligere i august møtte i Fjordane tingrett. Fire var rettet mot lokalt politi, der hun både via tekstmeldinger og brev blant annet truet med å sprenge det lokale lensmannskontoret i lufta, skriver NRK.

Den femte var en bombetrussel mot et Widerøe-fly 3. mars i år. Trusselen fikk store konsekvenser for trafikken på Bergen lufthavn Flesland. Flyplassen ble evakuert og var stengt i en drøy time. Widerøe mottok meldingen via selskapets chatfunksjon på nettet. 18-åringen tok selv kontakt med AMK-sentralen og fortalte at hun sto bak.

Kvinnen erkjente straffskyld da saken gikk for retten.

I dommen skriver tingretten at de ser svært alvorlig på truslene og viser til de store konsekvensene bombetrusselen mot Widerøe-flyet fikk. I utgangspunktet kvalifiserte forholdene til fengselsstraff, men retten fant en rekke formildende forhold knyttet til kvinnens livssituasjon og unge alder. De valgte derfor å dømme henne til 148 timers samfunnsstraff og betale 100.000 kroner i erstatning til flyselskapet. (©NTB)