Meny

To rømt fra Ilseng fengsel like etter Anundsen-besøk

Få timer etter at justisminister Anders Anundsen besøkte Hedmark fengsel på Ilseng, ble det klart at to fanger hadde rømt fra fengselet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To østeuropeiske menn i 30-årene skal ha rømt fra Hedmark fengsel på Ilseng kort tid etter at justisminister Anders Anundsen (Frp) besøkte fengselet.

Ved telling på Ilseng fengsel klokken 18.30 manglet det to menn, tvitrer politiet i Hedmark lørdag kveld.

Den ene er dømt for overtredelser av utlendingsloven, mens den andre sonet en kortere straff for grove tyveri. Politiet opplyser at mennene ikke anses som farlige.

Ifølge NRK besøkte justisminister Anders Anundsen det samme fengselet lørdag ettermiddag i forbindelse med planene om å utvide fengselet med 200 nye soningsplasser.

Ilseng er en avdeling av Hedmark fengsel med lavt sikkerhetsnivå og 86 soningsplasser. Det er ikke høye murer rundt lavrisikofengselet og rømninger forekommer fra tid til annen, skriver Nettavisen.

– Dette viser behovet for flere lukkede fengselsplasser. Det er et problem at innsattegruppen på soningssteder med lav sikkerhet er mer krevende enn de burde være. Flere av disse burde vært i fengsel med høyere sikkerhet, sier Anundsen til avisen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus