Mann siktet for drap på jente (7) i Sverige

En sju år gammel jente ble funnet knivdrept på badet i en leilighet i Bro nord for Stockholm lørdag kveld. En 36 år gammel mann, som ble funnet alvorlig skadd, er siktet for drap
En sju år gammel jente ble funnet knivdrept på badet i en leilighet i Bro nord for Stockholm lørdag kveld. En 36 år gammel mann, som ble funnet alvorlig skadd, er siktet for drap Foto: Marcus Ericsson/tt / NTB scanpix

Det tennes lys i kirken for den sju år gamle jenta som ble drept lørdag kveld i en leilighet i Bro. En 36 år gammel mann er siktet for drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ankom stedet ved 20-tiden lørdag kveld etter at en slektning av jenta og en nabo hadde klart å bryte opp døra til badet i leiligheten i Bro, hvor en 36 år gammel mann hadde låst seg inne med den sju år gamle jenta.

7-åringen ble funnet knivdrept, og mannen var også alvorlig skadd som følge av knivskader. Han ble fraktet med luftambulanse til sykehus, og kort tid etter ble det klart at han ble siktet for drapet.

36-åringen ligger fortsatt innlagt på sykehus søndag ettermiddag, men er ikke kritisk skadd.

– Vi venter på å kunne avhøre ham, opplyser talsmann for politiet i Stockholm, Lars Byström til Aftonbladet.

Foto: Marcus Ericsson/tt / NTB scanpix
Foto: Marcus Ericsson/tt / NTB scanpix

Tenner lys for jenta

Kommunen Upplands-Bro har satt opp en støttegruppe for å følge opp mennesker som er berørt av drapet.

– Støttegruppen har vært i kontakt med jentas nærmeste pårørende. Våre tanker går selvsagt til de berørte, sier konstituert kommunalsjef i Upplands-Bro, Maria Johannesson.

Også en av kirkene i Bro har dørene åpne for dem som trenger det.

– Vi har lystenning og bønn, refleksjon og samtale, sier vikarprest Ann-Charlotte Träisk.

For rundt to uker siden ble en ni år gammel jente drept i Håbo, som kun ligger én mil fra Bro. Jentas far er siktet for drapet.

– Har en relasjon

Det er en forbindelse mellom jenta og mannen, men politiet vil foreløpig ikke si noe mer om hva slags relasjon de har til hverandre.

Jentas mor skal ha kommet til leiligheten like etter at politiet kom til stedet. En nabo som bor like ved, så at politibiler ankom stedet og at naboen som hjalp slektningen til jenta, sto på gaten.

– Naboen var helt fortvilet, det var fælt å se. Da jeg kom hjem til meg selv måtte jeg klemme mine barn, sa Jalal til avisa.

Politiet sperret lørdag kveld av området rundt leiligheten. I løpet av natten har de gjennomført et stort antall avhør, ifølge Byström.

– Vi fortsetter med avhør og teknikerne utfører sitt arbeid på stedet, sier stasjonsbefal ved politiet i Norrort, Johan Sundberg.

Personvernpolicy