Kristin-drapssiktet stresset og utålmodig i avhør

Forsvarer Søren O. Hellenes vil be om innsyn i politiets dokumenter, og han vil ha informasjon om Folkehelseinstituttets DNA-rapport.
Forsvarer Søren O. Hellenes vil be om innsyn i politiets dokumenter, og han vil ha informasjon om Folkehelseinstituttets DNA-rapport. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen (21), nektet for å ha hatt noe med saken å gjøre da politiet i avhør presenterte ham for det nye DNA-beviset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Aahh, det kan du glemme. Jeg har ikke vært borti henne. Det ... det stemmer ikke, enkelt og greit. Nei, var 38-åringens svar da han ble konfrontert med funnet av hans DNA på den drepte jentas fingernegler.

Avhøret fant sted torsdag. Dette er foreløpig det første avhøret av 38-åringen etter at politiet i forrige uke pågrep ham.

Ifølge VG s opplysninger fremstå 38-åringen som stresset og utålmodig i avhøret. Han ønsket å vite hvorfor politiet enda en gang hadde siktet ham for drapet. Han ble 12. mai 2000 siktet for å ha drept barnet, men tre år senere frifunnet.

Vantro

Da politiet i forrige uke varslet om DNA-funnet på fingerneglene på den venstre hånden til Kristin Juel Johannessen, skal 38-åringen ha reagert med vantro. Etter å ha nektet flere ganger for å ha vært borti jenta på noe som helst tidspunkt, ba etterforskerne ham om å dele det han tenkte.

– Jeg tenker ondskap og slemme ting. Og jeg har ikke gjort det her, sa 38-åringen.

Ber om innsyn

38-åringen syntes det er rart at politiet etter så lang tid har funnet DNA. Han ville vite om det var mulighet for oversmitte, det vil si at hans DNA ved en tilfeldighet kan ha havnet på jentas negler. Han fikk til svar at Folkehelseinstituttet har konkludert med 16 av 16 såkalte kontrollpunkter. Det var teoretiske, men små, muligheter for oversmitte, var svaret han fikk.

Det er ikke planlagt nye avhør av ham med det første. Hans forsvarer Søren Ø. Hellesnes jobber nå med å hente inn opplysninger i saken, blant annet informasjon om Folkehelseinstituttets rapport om DNA-treffet. Advokaten vil også be om innsyn i alle dokumentene i en straffesak fra mai i år, da 38-åringen ble siktet for et mindre narkotikalovbrudd. Det var i den saken at politiet hentet inn referanseprøven som skal ha gitt DNA-treffet.

Tips

Politiet i Vestfold har fått inn nye tips i saken etter at 38-åringen ble pågrepet i forrige uke.

– De må følges opp, så vi kan ikke kommentere hva tipsene går på, sa konstituert visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB mandag.

Overfor VG utdyper Sakrisvold at politiet nå skal verifisere tipsene. Han viser til at det er lenge siden drapet skjedde.

Politiet frykter for bevisforspillelse i saken, særlig medtanke på avhør av 38-åringens familie og omgangskrets. Han ble fredag varetektsfengslet i fire uker. Hellesnes opplyser at de ikke har tatt stilling til om avgjørelsen skal ankes.

Personvernpolicy