Knivsiktet mor varetektsfengslet i fire uker

Kvinnen (27) som er siktet for drapsforsøk på sin sju år gamle datter, er i Stavanger tingrett varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første to ukene er med brev- og besøkskontroll.

Kvinnen var ikke til stede under fengslingsmøtet i Stavanger tingrett, som gikk for lukkede dører, skriver Stavanger Aftenblad. Det tyder på at helsetilstanden fortsatt er så dårlig at hun ikke er avhørt av politiet.

Bakgrunn: Kniv­sik­tet mor møtte ikke i fengs­lings­mø­tet

Betenkt forsvarer

Kvinnens forsvarer, advokat Inger Marie Sunde, var betenkt over at fengslingsmøtet kunne gjennomføres uten klienten til stede.

– Om ikke kvinnen kan stille i retten selv, ikke er avhørt eller har gitt samtykke, ser ikke jeg at det er noe rettslig grunnlag for varetektsfengsling, sa forsvareren før rettsmøtet startet.

Forsvareren forstår at politiet har tidsfrister å forholde seg til, men reagerer likevel på at politiet framstilte 27-åringen for fengsling slik forholdene er.

27-åringen skal ha knivstukket både datteren og seg selv, og hun er fortsatt innlagt på Stavanger universitetssjukehus.

Sykehuset opplyste fredag morgen at kvinnen er lettere skadd og at tilstanden er stabil. Datteren er også omtalt som lettere skadd.

Tre i huset avhørt

Verken datteren eller moren skal være avhørt, og politiet får trolig ikke anledning til å snakke med sjuåringen før over helgen.

Kvinnen og datteren er bosatt et annet sted i Rogaland, men var på besøk hos familien som bor i huset i Kvernevik da knivstikkingen skjedde onsdag morgen. Det var fire andre personer til stede i huset, blant dem et lite barn. De tre andre i huset er allerede avhørt, opplyser politiet til VG.

Ingen av dem ble skadd, og de skal heller ikke ha vært involvert i hendelsen. Det er ennå uvisst om noen så knivstikkingen.

Politiet har vært tilbakeholdne med informasjon om hva de tror skjedde, men har sagt at det kan bli aktuelt å oppnevne sakkyndige for å få morens mentale tilstand vurdert.

Bakgrunn: Kniv­sik­tet mor møtte ikke i fengs­lings­mø­tet

Les også: Kvinne siktet for drapsforsøk på datteren

Saken oppdateres...

Personvernpolicy