Russland nekter for å ha bombet USA-støttede styrker i Syria

Russiske militærstyrker utenfor et sykehus i Deir al-Zor i Syria, fredag 15. september. Dagen etter hevdet USA-støttede SDF-krigere at de hadde blitt rammet av et russisk luftangrep.
Russiske militærstyrker utenfor et sykehus i Deir al-Zor i Syria, fredag 15. september. Dagen etter hevdet USA-støttede SDF-krigere at de hadde blitt rammet av et russisk luftangrep. Foto: AP

Russlands forsvarsdepartement benekter at de har bombet USA-støttet milits i Syria, og sier luftangrepene deres kun traff IS-mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det russiske forsvarsdepartementet understreker at jihadister fra IS var målet for et luftangrep lørdag, og sier de hadde advart USA om planene sine lenge i forveien.

USA-støttede SDF-styrker hevdet lørdag at de hadde var under angrep fra syriske regjeringsstyrker og hadde blitt truffet av et russisk luftangrep i Deir al-Zor-provinsen i Syria.

Les også: – Irakiske styrker har drevet IS ut av grenseby

SDF, som er en allianse bestående av kurdiske og arabiske krigere som støttes av den USA-ledede koalisjonen mot IS, uttalte at seks av deres krigere hadde blitt såret i luftangrepet.

Generalmajor Igor Konasjenkov, talsperson for det russiske forsvarsdepartementet, benekter ifølge Reuters dette i en uttalelse søndag.

Han sier russiske kampfly kun hadde gjennomført luftangrep mot nøye utpekte mål i området, basert på etterretningsinformasjon bekreftet av flere kilder. Angrepene traff kun områder som er under IS-kontroll, ifølge Russland.

Les også: Terrortiltalt hevder han skulle jobbe på bakeri i Syria

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden