– IS fullstendig omringet i Mosul

Irakiske styrker på vei inn i de vestlige delene av Mosul i Irak. Foto: AP / NTB scanpix
Irakiske styrker på vei inn i de vestlige delene av Mosul i Irak. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ekstremistgruppa IS er nå fullstendig omringet i Vest-Mosul, opplyser en talsmann for den amerikanskledede koalisjonsstyrken i Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-I natt ble den siste veien ut av Vest-Mosul stengt, og IS er nå helt avskåret, sier Brett McGurk, USAs spesialutsending til den internasjonale koalisjonsstyrken som kjemper mot IS, i en uttalelse søndag.

– Alle IS-krigere som fortsatt befinner seg i Mosul, kommer til å dø der fordi de er fanget og omringet. Vi vil ikke bare beseire dem, vi ønsker å forsikre oss om at de ikke klarer å rømme, fortsetter McGurk.

Les også: – IS løslater fanger i Mosul

Samtidig opplyser en irakisk militærtalsmann at irakiske regjeringssoldater har frigjort mellom 40 og 50 prosent av Vest-Mosul, som har vært beleiret av IS siden 2014.

– Seieren er i sikte. Det er bare snakk om kort tid før hele Mosul er frigjort, sier generalløytnant Talib Shaghati, øverstkommanderende for de irakiske elitestyrkene.

Les også: Irakisk milits hevder å ha funnet massegrav med IS-ofre

Søndag rykket irakiske styrker enda lenger inn i sentrum av Mosul, som er Iraks nest største by. Det ble meldt om harde kamper og intens skuddveksling mellom IS-krigere og irakiske regjeringsstyrker i gamlebyen i Mosul.

Offensiven mot IS i Mosul startet i oktober i fjor. I januar ble den østlige delen av byen frigjort, mens offensiven mot Vest-Mosul startet 19. februar.

Titusenvis av sivile har siden da flyktet fra krigshandlingene i byen.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy