Meny

– 15.000 IS-krigere igjen i Irak og Syria

Irakiske sikkerhetsstyrker rykker fremover mot IS i Mosul. Foto: Khalid Mohammed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 12.000 og 15.000 IS-krigere er fortsatt i Irak og Syria, opplyser Det amerikanske forsvaret. Det er en halvering fra de to siste årene.

I 2015 og 2016 var det ifølge Pentagon mellom 20.000 og 30.000 IS-krigere i de to landene, noe som er en indikasjon på en betydelig minkende IS-styrke.

Generalløytnant Stephen Townsend forteller at blant de mange drepte IS-krigerne de siste månedene, er det et "ekstraordinært antall" IS-ledere, inkludert mange nær gruppens flyktende leder Abu Bakr al-Baghdadi.

– Vi har en bestemt plan for å jakte og drepe dem, og nesten alle fra al-Baghdadis indre sirkel er blitt drept i løpet av de siste seks månedene, sier Townsend i en videosamtale fra Bagdad.

Fortsatt befinner det seg rundt 2.000 krigere fra ekstremistgruppa i og rundt Vest-Mosul for å forsvare IS' siste deler av sin tidligere irakiske bastion, forteller Townsend.

Da gjenerobringen av Mosul startet i oktober ble det anslått at 3.000 til 5.000 IS-krigere var i og rundt byen.

Townsend tør ikke forutsi når IS er lagt helt i grus.

– Jeg forventer ikke plutselig kollaps av mangel på moral. Det er en del som vil bryte ut og flykte, men resten av dem kjemper til døden, avslutter generalløytnanten.

Populært