Meny

– 15.000 IS-krigere igjen i Irak og Syria

Irakiske sikkerhetsstyrker rykker fremover mot IS i Mosul. Foto: Khalid Mohammed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 12.000 og 15.000 IS-krigere er fortsatt i Irak og Syria, opplyser Det amerikanske forsvaret. Det er en halvering fra de to siste årene.

I 2015 og 2016 var det ifølge Pentagon mellom 20.000 og 30.000 IS-krigere i de to landene, noe som er en indikasjon på en betydelig minkende IS-styrke.

Generalløytnant Stephen Townsend forteller at blant de mange drepte IS-krigerne de siste månedene, er det et "ekstraordinært antall" IS-ledere, inkludert mange nær gruppens flyktende leder Abu Bakr al-Baghdadi.

– Vi har en bestemt plan for å jakte og drepe dem, og nesten alle fra al-Baghdadis indre sirkel er blitt drept i løpet av de siste seks månedene, sier Townsend i en videosamtale fra Bagdad.

Fortsatt befinner det seg rundt 2.000 krigere fra ekstremistgruppa i og rundt Vest-Mosul for å forsvare IS' siste deler av sin tidligere irakiske bastion, forteller Townsend.

Da gjenerobringen av Mosul startet i oktober ble det anslått at 3.000 til 5.000 IS-krigere var i og rundt byen.

Townsend tør ikke forutsi når IS er lagt helt i grus.

– Jeg forventer ikke plutselig kollaps av mangel på moral. Det er en del som vil bryte ut og flykte, men resten av dem kjemper til døden, avslutter generalløytnanten.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært