Advarer sivile i Mosul om snarlig offensiv mot IS

Irakiske regjeringsstyrker kjører gjennom en gate i Øst-Mosul. Nå advares innbyggerne i den vestlige delen av byen om at en offensiv mot ekstremistgruppa IS er nært forestående. Foto: AP / NTB scanpix
Irakiske regjeringsstyrker kjører gjennom en gate i Øst-Mosul. Nå advares innbyggerne i den vestlige delen av byen om at en offensiv mot ekstremistgruppa IS er nært forestående. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det irakiske flyvåpenet har sluppet flere millioner flygeblader over den vestlige delen av Mosul for å advare innbyggerne om en snarlig militæroffensiv mot IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser det irakiske forsvarsdepartementet lørdag, ifølge Reuters.

På flygebladene står det at innbyggerne må være klare til å ta imot de irakiske styrkene som kommer for å befri dem. I tillegg er det trykket en oppfordring til ekstremistgruppa IS om å legge ned våpnene og overgi seg.

Les også: USA: – Mosul og Raqqa trolig gjenerobret om et halvt år

IS har fortsatt kontroll over den vestlige delen av Mosul, som er Iraks nest største by. I den delen av byen bor det også anslagsvis 650.000 sivile.

Irakiske regjeringsstyrker med støtte fra USA innledet i fjor høst en offensiv mot Mosul, og i januar ble IS jaget ut av den østlige delen av Mosul, som nå er under regjeringsstyrkenes kontroll.

Les også: FN: 30.000 har vendt tilbake til Mosul

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden