IS hyller Trumps innreiseforbud som et «velsignet forbud»

<p></p>
<p>Trumps innreiseforbud feires av IS. Her et arkivbilde fra den syriske byen Raqqa, januar 2014.</p>
Trumps innreiseforbud feires av IS. Her et arkivbilde fra den syriske byen Raqqa, januar 2014. Foto: AP / NTB scanpix

IS anser innreiseforbudet som en bekreftelse på at USA «virkelig hater islam», ifølge New York Times. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York Times sin korrespondent i Irak, Rukmini Callimachi, hevder terrororganisasjonen IS feirer Trumps omstridte innreiseforbud for statsborgere fra syv muslimske land.

Ifølge den amerikanske reporteren ser terrororganisasjonen innreiseforbudet som «et bevis på at USA virkelig hater Islam».

Trump signerte ordre om innreiseforbudt til USA for borgere fra Iran, Irak, Libya, Syria, Somalia, Sudan og Jemen fredag 27. januar.

– ISIS (IS) mener deres terrortaktikk har fungert. De har skremt den mektigste mannen i verden, skriver reporteren på Twitter.

Reporteren er for tiden i Mosul i Irak, hvor ekstremistgruppen IS erobret millionbyen i en sjokkoffensiv for mer enn to år siden.

I oktober startet soldater fra den irakiske hæren med støtte fra en internasjonal koalisjon en offensiv for å gjenerobre det som var Iraks nest største by.

Ekstremistgruppa IS er presset ut av halve Mosul.

– I løpet av de neste seks månedene tror jeg operasjonene både i Mosul og Raqqa vil være over, sa USA general Stephen Townsend onsdag.

Dommer satte midlertidig stopp

For en og en halv uke siden signerte Trump presidentordren som nekter innreise til USA for mennesker fra syv hovedsakelige muslimske land.

Fredag 3. februar satte imidlertid en føderal dommer i Seattle en stopper for presidentordren. Dommeren har utstedt en midlertidig forføyning mot presidentens ordre. Dommeren fastslo i fredagens kjennelse at forbudet er i strid med USAs grunnlov.

Det er fortsatt ikke kommet noen avgjørelse på Trumps innreiseforbud.

Les også: Skyld på dommeren hvis noe skjer

Dommer-kritikk

President Trump gikk hardt ut mot dommeren på Twitter, og tross kritikk for dette, fortsatte Trump twitter-sinnet søndag.

– Jeg kan bare ikke tro at en dommer kunne sette landet vårt i slik fare. Hvis noe går galt, skyld på ham og rettsvesenet, skriver han.

– Folk strømmer inn. Ikke bra!

Saken kan havne i høyesterett i USA, og det amerikanske justisdepartementet har frist frem til midnatt mandag kveld norsk tid på å legge frem mer dokumentasjon til støtte for sitt syn.

Les også: Trump raser mens folk strømmer til USA

Les også: Trump: Negative meningsmålinger er falske nyheter

Personvernpolicy