Meny

Tolv drept av bilbombe i Bagdad

Enda en gang har Bagdad blitt rammet av terror. Angrepet søndag er det tredje siden nyttårsaften. Bildet er fra Sadr-byen, der en bilbombe eksploderte 2. januar og tok livet av over 30 personer. Foto: Karim Kadim / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tolv personer er drept og 50 såret av en bilbombe i Iraks hovedstad Bagdad, opplyser politi og sykehuskilder til Reuters.

Bomben eksploderte søndag på et grønnsaksmarked i Jamila i Sadr-byen øst i byen. Området er hovedsakelig bebodd av sjiamuslimer. Den ytterliggående jihadistgruppa IS meldte kort tid etter at det var den som sto bak angrepet.

For en knapp uke siden kostet et selvmordsangrep 30 mennesker livet i det samme området. Angrepet var det blodigste i hovedstaden på to måneder. Igjen var det snakk om en bilbombe, og angrepet var rettet mot et torv i Sadr-byen.

Også nyttårsaften var byen preget av terror, da to personer sprengte seg selv på et marked og 28 personer ble drept.

Populært