Meny

FN: Over 17.000 barn drevet på flukt i Mosul

Over 17.000 barn har flyktet fra Mosul siden offensiven mot IS i byen startet. Her bæres et skadd irakisk barn inn til medisinsk behandling ved flyktningleiren i Khazer øst for Mosul. Foto: Alaa Al-Marjani / Reuters / NTB scanpix. . REUTERS/Alaa Al-Marjani Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 34.000 mennesker er drevet på flukt etter at offensiven mot Mosul startet, og 17.000 av disse er barn, melder UNICEF.

I takt med de irakiske styrkenes framrykking har det vært en skarp økning i antall personer drevet på flukt de siste dagene, skriver organisasjonen.

«Det rapporteres om mange som tar stor risiko for å flykte ut, med stor fare for å bli fanget i kamper. Store områder er også minelagt, og ueksploderte granater ligger strødd» heter det fra FN-organisasjonen tirsdag.

Flyktningene deler seg inn i to hovedstrømmer. En strøm flykter sørover til Al Qayyarah-området, og en strøm flykter østover. Flere flykter også lenger inn i byen Mosul, der de vil være i stor fare ettersom kampene trenger lenger inn mot sentrum.

Hovedveien ut fra Mosul mot øst går gjennom forstaden Gogachly, der over 5.000 mennesker har passert bare i løpet av de siste dagene.

Ifølge UNICEF sliter imidlertid disse områdene både med vann- og elektrisitetsforsyninger, kapasitet innen akuttmedisin, og sikkerhet.

Minst en million mennesker antas å være fanget i kampene om Mosul, men det er umulig å komme med noe presist anslag for byen, som har vært kontrollert av IS siden juni 2014.

Les også:

Færre flyktninger enn ventet fra Mosul

Offensiven mot Mosul fortsetter

Irakiske styrker sliter i Mosul

Populært