Malala: Alle flyktningbarn må få skolegang

<p>Malala Yousafzai, her avbildet under giverkonferansen for Syria i London tidligere i år, oppfordrer verdenssamfunnet til å gi tolvårig skolegang til alle flyktningbarn. Foto: Nina E. Rangøy (NTB scanpix)</p>
Malala Yousafzai, her avbildet under giverkonferansen for Syria i London tidligere i år, oppfordrer verdenssamfunnet til å gi tolvårig skolegang til alle flyktningbarn. Foto: Nina E. Rangøy (NTB scanpix)

Fredsprisvinner Malala Yousafzai oppfordrer verdenssamfunnet til å garantere tolvårig skolegang for alle flyktningbarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere barn enn noensinne er flyktninger i årene der de skulle ha fått skolegang, påpeker hun.

Yousafzais utspill kommer mindre enn en uke før FNs hovedforsamling åpner i New York. Der skal FN arrangere sitt første toppmøte som handler om flyktninger og migranter. Yousafzai oppfordrer verdenslederne til å avvise kortvarige løsninger.

– Flyktningjenter lurer på hvor lenge de kan gå uten skolegang før de tvinges inn i tidlige ekteskap eller barnearbeid. De håper på mer enn bare overlevelse. Hvorfor kaster verdenslederne bort tiden vår med falsk sympati mens de ikke gjør det eneste rette som kan endre fremtiden for millioner av barn, spør hun.

Utdanning er et viktig tema når statsminister Erna Solberg reiser til New York til helgen i forbindelse med åpningen av FNs hovedforsamling. Solberg har sittet i en kommisjon som skal gi anbefalinger om hvordan barn over hele verden skal få skolegang av god kvalitet og hvordan dette skal finansieres. Søndag leverer Solberg kommisjonens anbefalinger til FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Malala og Solberg har møtt hverandre flere ganger for å snakke om nettopp utdanning.

Les også: Malala fordømmer Trumps ideologi

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært