Meny

Merkel-allierte vil favorisere kristne immigranter

Statsminister Angela Merkel møter strenge krav i innvandringspolitikken fra søsterpartiet i Bayern. Foto: Stefanie Loos / (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Angela Merkels støtteparti i Bayern vil ha strengere immigrasjonsregler i Tyskland og prioritere immigranter fra kristne, vestlige områder, ifølge et partidokument.

Partiet CSU, som er søsterpartiet til Merkels CDU i Bayern, har lenge kritisert statsministerens innvandringspolitikk. Etter at innvandringskritiske Alternativ for Tyskland (AfD) knuste Merkels parti i delstatsvalget i Mecklenburg-Vorpommern i helgen sa CSU-leder Horst Seehofer at nederlaget måtte tilskrives Merkels politikk på dette området.

Les også:  Europas høyrepopulister jubler for Merkel-nederlag

I tillegg til å prioritere kristne immigranter fra «den vestlige kultursfæren» vil CDU ha en øvre grense på 200.000 asylsøkere per år. I dokumentet som skal legges frem fredag, går partiet også inn for forbud mot burka og nikab, slutt på dobbelt statsborgerskap og strenge regler om at innvandrere skal integreres og lære seg tysk.

– Tyskland må bli værende Tyskland. Vi er imot at landet blir endret gjennom migrasjon og bølger av flyktninger. En masseinnvandring som den vi så i fjor da titusenvis av flyktninger kom til Tyskland gjennom Bayern, må under ingen omstendigheter skje igjen, heter det i dokumentet som AFP har fått tilgang til.

Les også:  Merkel: – Vi skal gjøre alt i vår makt for å sikre borgernes frihet

Populært