Meny

UNICEF: 28 millioner barn på flukt

Syriske flyktningbarn har klatret opp på et gjerde i Al Zaatri-flyktningleiren i Jordan for å se på trofeet til kvinnenes U-17 verdensmesterskap i fotball som blir fraktet gjennom leiren. Foto: Muhamad Hamed (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28 millioner barn verden over har blitt drevet fra sine hjem på grunn av voldelige konflikter. I tillegg har nærmest like mange barn forlatt sine hjem i søken etter et bedre liv, ifølge en ny rapport fra UNICEF.

Rapporten slår fast at mens barn utgjør en tredel av verdens befolkning i 2015, utgjør de nærmere halvparten av alle flyktninger. Antallet barn på flukt har doblet seg det siste tiåret.

– Det viktige er at disse barna under forflytning, er barn. Og de må behandles som barn. De fortjener å bli beskyttet og de trenger tilgang til tjenester som utdanning, sier programdirektør Ted Chaiban i UNICEF i Genève.

Les også:   UNICEF: 250 millioner barn lever nå i krigsområder

Ifølge rapporten er det 10 millioner barneflyktninger i verden og 1 million asylsøkere i barnealder som ikke har fått søknaden sin avgjort. I tillegg er 17 millioner barn drevet på flukt innad i sine hjemland på grunn av konflikt.

45 prosent av barneflyktningene kommer fra Syria og Afghanistan, ifølge UNICEF.

Rapporten anslår at ytterligere 20 millioner barn er migranter, drevet fra hjemmene sine som følge av problemer som fattigdom og vold.

Les også:  87 millioner barn har kun kjent til krig

Populært