Bagdad-angrep endrer ikke koalisjonens IS-plan

<p>250 mennesker ble drept av en bilbombe i Iraks hovedstad Bagdad i helgen. Foto: Ahmed Saad (Reuters / NTB scanpix)</p>
250 mennesker ble drept av en bilbombe i Iraks hovedstad Bagdad i helgen. Foto: Ahmed Saad (Reuters / NTB scanpix)

Bombeangrepet i Bagdad har ikke ført til endringer i den USA-ledede militærkoalisjonens strategi mot IS i Irak og Syria, opplyser Pentagon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sunnimuslimske ekstremistgruppen har tatt ansvaret for selvmordsbomben som tok livet av 250 mennesker i bydelen Karrada i Bagdad søndag.

Angrepet førte til at statsminister Haider al-Abadi lovet å styrke sikkerheten i hovedstaden. USA samarbeider fortsatt tett med sine irakiske kolleger, men det er ikke planlagt endringer i landets rolle i kampen mot IS, ifølge Pentagon-talsmann Peter Cook.

Les også: Dødstallet stiger etter angrepet i Bagdad

– Dette var helt tydelig et ødeleggende angrep og en smertelig påminnelse om ISILs evne til å ta liv. Men det endrer ikke strategien, som er å gå etter ISIL i Irak og Syria med økt tempo og så aggressivt som mulig for å begrense deres kapasitet og mulighet til å utføre slike angrep, sier Cook, som bruker en annen forkortelse for ekstremistgruppen.

IS og deres støttespillere har trappet opp angrepene under muslimenes hellige måned ramadan.

Les også: IS tar ansvar for dødelig angrep i Bagdad

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus