Libyske styrker rykker inn mot IS' hovedsete

Den libyske samlingsregjeringens forsvarsminister Al-Mahdi al-Barghathi holdt lørdag pressekonferanse i Benghazi. Foto: REUTERS / Esam Omran Al-Fetori / NTB scanpix
Den libyske samlingsregjeringens forsvarsminister Al-Mahdi al-Barghathi holdt lørdag pressekonferanse i Benghazi. Foto: REUTERS / Esam Omran Al-Fetori / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sikkerhetsstyrker som er lojale til Libyas FN-støttede regjering, nærmer seg IS' hovedsete i landet, ifølge en militærtalsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kunngjorde soldatene at de har gjenerobret en flybase nær havnebyen Sirte, som ekstremistgruppen IS hadde kontroll over. De kunngjorde også at de hadde tatt byen Abu Hadi, 15 kilometer sørøst for havnebyen.

Nå nærmer militærstyrkene seg IS' hovedsete i landet. En militærtalsmann opplyser til nyhetsbyrået DPA at styrkene har båter som overvåker kysten, for å forhindre at IS-krigere skal flykte sjøveien.

Samlingsregjeringen ble innsatt i Tripoli for mer enn to måneder siden, etter en FN-støttet prosess. Regjeringen har hatt store problemer med å få anerkjennelse i det voldsherjede landet. Blant annet har den møtt motstand fra en konkurrerende regjering med sete øst i landet.

Personvernpolicy