Mange drept av bomber i handlegater i Bagdad

Irakiske sikkerhetsstyrker holder vakt ved åstedet for bombeangrepet som rammet bydelen Shaab nord i Bagdad mandag. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix
Irakiske sikkerhetsstyrker holder vakt ved åstedet for bombeangrepet som rammet bydelen Shaab nord i Bagdad mandag. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 24 mennesker, de fleste av dem sivile, er drept i en ny angrepsbølge i og rundt Iraks hovedstad Bagdad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ytterliggående islamistgruppa IS har i en uttalelse på internett tatt på seg ansvaret for angrepene, som hevdes å være rettet mot sjiamilitser og et regjeringskontor.

IS er under hardt press, og bombeangrepene regnes som et forsøk fra IS på å avlede irakiske sikkerhetsstyrkers oppmerksomhet fra frontlinjene.

Det blodigste angrepet skjedde i den sjiadominerte bydelen Shaab nord i Bagdad, da en selvmordsbomber kjørte en bil full av eksplosiver inn i en veisperring rett ved en handlegate. Minst åtte sivile og tre soldater ble drept, og i tillegg ble 14 mennesker såret, opplyser politikilder.

En selvmordsbomber i bil slo også til i småbyen Tarmiyah, som ligger rundt fem mil nord for Bagdad. Her ble sju sivile og tre politifolk drept, mens 24 personer ble såret, ifølge en politibetjent.

I Sadr-byen, som i all hovedsak befolkes av sjiamuslimer, gikk en motorsykkelbombe av på et marked. Minst tre mennesker ble drept og ti såret, opplyser politi og helsevesen.

Irakiske styrker kjemper for å gjenerobre byen Falluja, som ligger seks mil vest for Bagdad. Byen har vært kontrollert av IS i over to år.