Mange drept av bomber i handlegater i Bagdad

Irakiske sikkerhetsstyrker holder vakt ved åstedet for bombeangrepet som rammet bydelen Shaab nord i Bagdad mandag. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix
Irakiske sikkerhetsstyrker holder vakt ved åstedet for bombeangrepet som rammet bydelen Shaab nord i Bagdad mandag. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst 24 mennesker, de fleste av dem sivile, er drept i en ny angrepsbølge i og rundt Iraks hovedstad Bagdad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ytterliggående islamistgruppa IS har i en uttalelse på internett tatt på seg ansvaret for angrepene, som hevdes å være rettet mot sjiamilitser og et regjeringskontor.

IS er under hardt press, og bombeangrepene regnes som et forsøk fra IS på å avlede irakiske sikkerhetsstyrkers oppmerksomhet fra frontlinjene.

Det blodigste angrepet skjedde i den sjiadominerte bydelen Shaab nord i Bagdad, da en selvmordsbomber kjørte en bil full av eksplosiver inn i en veisperring rett ved en handlegate. Minst åtte sivile og tre soldater ble drept, og i tillegg ble 14 mennesker såret, opplyser politikilder.

En selvmordsbomber i bil slo også til i småbyen Tarmiyah, som ligger rundt fem mil nord for Bagdad. Her ble sju sivile og tre politifolk drept, mens 24 personer ble såret, ifølge en politibetjent.

I Sadr-byen, som i all hovedsak befolkes av sjiamuslimer, gikk en motorsykkelbombe av på et marked. Minst tre mennesker ble drept og ti såret, opplyser politi og helsevesen.

Irakiske styrker kjemper for å gjenerobre byen Falluja, som ligger seks mil vest for Bagdad. Byen har vært kontrollert av IS i over to år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus