Meny

Rundt 70 drept i terrorangrep i Bagdad

Det tredje angrepet tirsdag skjedde i Sadr-byen i Bagdad da en bilbombe gikk i lufta. Foto: Khalid Al-mousily / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 70 personer er drept og mange flere såret i minst fire bombeangrep i Bagdad tirsdag, ifølge irakiske tjenestemenn. IS har tatt ansvaret for minst ett av angrepene.

Det første angrepet fant sted ved et marked i den sjiadominerte bydelen al-Shaad nordøst i byen. Det startet idet en bombe gikk av ved muren rundt markedet. Like etter sprengte en selvmordsbomber seg i luften idet folk kom for å hjelpe de sårede. Minst 34 mennesker er bekreftet drept og 75 andre såret.

IS opplyser i en uttalelse at angrepet ble utført av en iraker. Nyhetsbyrået AP har ikke fått uttalelsen bekreftet, men viser til at den ble publisert på et nettsted som ofte brukes av den ytterliggående sunnimuslimske gruppa.

Fruktmarked

En stund senere tirsdag ble det meldt om et nytt angrep, denne gang ved et frukt- og grønnsaksmarked i den sjiadominerte bydelen Dora sør i hovedstaden. Åtte mennesker ble drept og 22 andre såret da en parkert bil eksploderte, opplyser en politimann.

I den sjiadominerte Sadr-byen øst i Bagdad ble 18 drept og 35 såret da en selvmordsbomber sprengte seg i en bil på et utendørsmarked.

Det foreløpig siste angrepet rammet en restaurant i bydelen Habibiya nordøst i Bagdad. Ni personer ble drept og 18 såret.

Nesten 200 drept

Sjiadominerte områder i Bagdad er blant de fremste angrepsmålene i landets hovedstad. Sunnimuslimske opprørere forsøker å undergrave regjeringens innsats for å opprettholde sikkerheten i hovedstaden. Siden sommeren 2014 har IS kontrollert betydelige områder nord og vest i Irak, inkludert landets nest største by Mosul.

Den siste uken har nærmere 200 mennesker blitt drept i en rekke angrep i og utenfor Bagdad. IS har påtatt seg ansvaret for angrep der over 140 mennesker er blitt drept den siste uken i Irak.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus