Selvmordsangrep mot gassanlegg i Irak

Flere selvmordsaksjonister fra IS angrep søndag et statlig gassanlegg i Taji nord for Bagdad. Foto: Thaier Al-sudani (Reuters / NTB scanpix)
Flere selvmordsaksjonister fra IS angrep søndag et statlig gassanlegg i Taji nord for Bagdad. Foto: Thaier Al-sudani (Reuters / NTB scanpix)

IS tar på seg ansvaret for angrepet mot et gassanlegg i Taji rett nord for Iraks hovedstad Bagdad, som har kostet minst 14 mennesker livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angriperne sprengte først en bilbombe ved porten, før minst seks selvmordsaksjonister iført bombevest stormet inn på anlegget der de kom i kamp med sikkerhetsstyrker. Ifølge en talsmann for myndighetene ble tre gasstanker satt i brann inne på det statlige anlegget i Taji, som ligger 20 kilometer nord for den irakiske hovedstaden.

27 regjeringssoldater ble såret i angrepet, som den IS-tilknyttede gruppen Kalifatets soldater hevder å stå bak.

I tillegg ble 15 personer, flere av dem sivile, drept i fire ulike bombeangrep i eller nær hovedstaden søndag. Lørdag ble seks personer drept da minst 14 selvmordsbombere sprengte seg selv i et angrep mot offentlige bygninger og boliger i byen Amriyat Falluja like utenfor Bagdad. Totalt er 140 mennesker drept i en rekke selvmordsaksjoner i Irak siden onsdag.

IS kontrollerer fortsatt store områder nord i Irak og Syria, blant annet den irakiske millionbyen Mosul.

Den sunniarabiske islamistgruppen har gjennomført en rekke selvmordsaksjoner mot regjeringsmål og sjiamuslimer i landet de siste månedene, trolig som svar på at regjeringsstyrker med støtte fra en USA-ledet koalisjon og lojale militsgrupper har gjenerobret flere områder.

Les også: – Ni IS-medlemmer skjulte seg blant flyktningene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus