UDI-planlegger brakker og telt til ny asylkrise

– Vi planlegger for to hovedscenarioer, sier seksjonsleder i UDIs region- og mottaksavdeling, Knut Berntsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
– Vi planlegger for to hovedscenarioer, sier seksjonsleder i UDIs region- og mottaksavdeling, Knut Berntsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): UDI planlegger brakkebyer til 1.000 asylsøkere, teltleirer og flytende asylmottak om prognosene om nye bølger med titusener av nye asylsøkere slår til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utlendingsdirektoratet (UDI) er i ferd med å legge siste hånd på sin nye store kriseplan som skal legges fram denne måneden. I 2016 ventes det at det kan komme 33.000 asylsøkere til landet, men beredskapsplanene tar høyde for 60.000.

I forrige uke kom det bare 48 asylsøkere, men samtidig vet vi at 100.000 flyktninger presser på mot grensegjerdene lenger sør i Europa. Derfor jobber UDI på spreng med å planlegge for nye asylbølger, skriver Aftenposten.

– Vi planlegger for to hovedscenarioer. Det ene er i samsvar med normal sesongvariasjon de siste åtte-ti årene da det var økning fra våren og litt ut på høsten. Det andre scenarioet er basert på erfaringene fra i fjor, da ankomstene raskt økte i august, og vi fikk en topp i oktober og november, sier seksjonsleder i UDIs region- og mottaksavdeling, Knut Berntsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant planene som det er jobbet med i vinter, er på kort varsel å opprette teltleirer for opptil 500 personer og inngjerdede brakkebyer til 1.000 asylsøkere. Det planlegges også omgjøring av tidligere industri- og kontorbygg og kjøp av plasser på alt fra skip til brakkehoteller.

Det som imidlertid allerede er på plass, er en rammeavtale om leie av opptil 20 floteller som kan driftes som asylmottak med plass til flere tusen asylsøkere. UDI forhandler med flere byhavner om plass til flotellene. (©NTB)