IS-terror rammet flere irakiske byer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nærmere 50 mennesker ble drept i terrorangrep flere steder i Irak mandag. Ekstremistgruppa IS hevder å stå bak de fleste drapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et av angrepene rammet kjøpesenteret al-Jawhara i bydelen al-Jadida i Bagdad. Her ble 18 mennesker drept, ifølge kilder i politiet og helsevesenet.

Først ble en bilbombe detonert. Deretter skal så mange som 20 angripere ha stormet kjøpesenteret.

Det ble først meldt at angriperne hadde fullstendig kontroll over bygningen. Flere av dem oppholdt seg på taket, og det var fryktet at de hadde med seg eksplosiver.

En kilde i politiet opplyste at så mange som 75 personer ble tatt til fange, men dette ble senere avvist av en annen kilde i sikkerhetstjenestene. Til slutt valgte irakiske sikkerhetsstyrker å storme kjøpesenteret, og angriperne ble nedkjempet.

IS har påtatt seg ansvaret for terrorangrepet på kjøpesenteret. I tillegg sier gruppa i en uttalelse på internett at den står bak bombeeksplosjoner i byene Muqdadiya og Baquba. Her ble henholdsvis 20 og tre mennesker drept, mens mange andre ble såret.

Alle disse angrepene ser ut til å ha vært rettet mot sjiamuslimer, som sunni-ekstremistene i IS kaller «hedninger».

Også den sunnimuslimske forstaden Nahrawan utenfor Bagdad ble rammet av et selvmordsangrep mandag. Hvem som sto bak dette angrepet, hvor minst sju mennesker ble drept, er ikke kjent.