Djabrails foreldre har bare krav på penger til begravelse

Seks år gamle Djabrail er død etter å ha ligget i respirator siden august på grunn av en sykehustabbe ved Haukeland.
Seks år gamle Djabrail er død etter å ha ligget i respirator siden august på grunn av en sykehustabbe ved Haukeland. Foto: Privat / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk praksis for pasientskadeerstatning er mangelfull når det gjelder barn, mener advokaten til foreldrene til seksåringen som døde etter en sykehustabbe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Djabrail (6) døde etter feilmedisinering ved Haukeland universitetssjukehus, og foreldrene hans vurderer å gå til erstatningssak. Men foreldre kan etter norsk praksis ikke vente erstatning for tapet av et barn.

Advokat Jan Inge Thesen representerer Lom-Ali Sulejmanov og Fatima Jusjukajeva.

Han sier til NRK at han mener dagens praksis for pasientskadeerstatning er mangelfull og at det er et hull i lovverket. Hans klienter vurderer erstatningssak mot sykehuset og legen som satte feil og dødelig sprøyte på Djabrail.

Les også: Helsetilsynet ber politiet om å etterforske Djabrail-saken

Pasientombudet i Hordaland opplyser at pasientskadeerstatningen når barn dør vanligvis kun dekker utgifter til begravelse og eventuelt andre utgifter foreldrene har hatt i forbindelse med feilbehandlingen. Det bekreftes av Norsk pasientskadeerstatning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ingen praksis for å gi erstatning for tort og svie i Norge, sier kommunikasjonsdirektør Øydis Ulrikke Castberg.

Tall fra Norsk pasientskadeerstatning viser at 135 nordmenn under 19 år døde som følge av feilbehandling mellom 2007 og 2016.

Les også: Foreldrene vurderer erstatningskrav etter at seksåring døde etter feilbehandling