Sykehuset fulgte ikke opp unormalt røntgenbilde - 14 år gammel gutt døde

Artikkelen fortsetter under annonsen

I desember i fjor falt gutten om og døde av hjertestans. Funn på røntgenbildene knyttes til dødsfallet. Fylkeslegen har opprettet tilsynssak mot Sykehuset Levanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I mars 2015 klagde gutten over brystsmerter og oppsøkte legevakt. En røntgenundersøkelse ved Sykehuset Levanger viste unormale funn, men funnene ble aldri utredet. Ett og et halvt år senere falt 14-åringen om og døde av hjertestans, skriver Trønder-Avisa.

Guttens foreldre har klaget saken inn til Helsetilsynet i Nord-Trøndelag.

På bakgrunn av klagen har fylkeslegen opprettet tilsynssak mot sykehuset.

– Vi finner grunn til å stille en rekke spørsmål knyttet til helsehjelpen som gutten fikk, ikke bare i tiden forut for dødsfallet - men også flere år tilbake i tid, sier fylkeslege Marit Dypdal Kverkild til Trønder-Avisa.

Sykehuset Levanger hadde i utgangspunkt frist til mandag denne uken med å svare på Fylkeslegens spørsmål, men Helse Nord-Trøndelag har bedt om å få fristen utvidet, ifølge lokalavisa.

Fagsjef Paul Georg Skogen i Helse Nord-Trøndelag sier til Trønder-Avisa at de vil besvare alle spørsmål så godt som mulig og legge frem de fakta som tilsynsmyndighetene etterspør.