Meny

Psykologiprofessor: – Liten tvil om at Trump er narsissist

Hvilke trekk deler Donald Trump med en narsissist? Se videoen øverst. (Video: Wochit/Magnus Fossen)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Som leder for stort land med mye økonomisk, militær og politisk makt er det ikke bra å ha en narsissistisk personlighet. Det kan gå veldig dårlig for verden, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen.

Trumps spesielle personlighet var et hett tema gjennom både nominasjonsprosessen og valgkampen. Mannen Hillary Clinton flere ganger i valgkampen hevdet at har et temperament som gjør ham uskikket til jobben som USAs president, har ikke endret sin atferd merkbart etter at han ble innsatt som USAs 45. president.

– TÅLER IKKE KRITIKK: Et kvart århundre etter at et satirisk magasin skrev at Trump har korte fingre, sendte mannen som nå er USAs president fremdeles brev til redaktøren om temaet. – Narsissister er merkelig nok veldig sårbare for kritikk, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen. Foto: Chris O'meara / AP / NTB scanpix

Ikke bare politiske motstandere, men også en rekke psykologer og psykiatere har kommet med offentlige uttalelser og advarsler om Trumps mentale tilstand.

I desember skrev tre amerikanske psykiatriprofessorer fra Harvard Medical School og University of California til daværende president Obama for å uttrykke sin alvorlige bekymring. De ba Obama kreve en full medisinsk og psykiatrisk evaluering av Trump, skriver Independent.

Senest forrige uke uttalte psykoterapeut John D. Gartner, som også har undervist psykiatristudenter ved Johns Hopkins University, til US News & World Report at «Donald Trump er farlig mentalt syk og uskikket til å være president».

Mange av dem som har ytret sin bekymring, mener Trump har en narsissistisk personlighetsforstyrrelse. «Narsissisme hemmer hans evne til å se virkeligheten, så man kan ikke bruke logikk for å overtale en som ham», uttalte klinisk psykolog Julie Futrell til NY Daily News nylig.

Les også: Kraftig kritikk av Trumps sikkerhetsråd

San Francisco går til sak mot Trump-dekret

Obama mener Trump er uegnet som president

– Fjerndiagnose neppe faglig galt

Men hvor mye kan man si om en persons personlighet uten å ha truffet vedkommende? Og hvor mye vekt kan man legge på denne formen for fjerndiagnose av offentlige personer?

Noen vil oppfatte slik fjerndiagnose som etisk galt, men det er neppe faglig galt, mener professor emeritus i psykologi ved Universitetet i Oslo Svenn Torgersen.

– Det er en del som mener at man ikke skal uttale seg om diagnosen til en man ikke har møtt. Dette er etisk begrunnet, man skal på sett og vis ha muligheten for å «renvaske» seg for en diagnose gjennom ansikt-til-ansikt møte, sier han til ABC Nyheter.

– Dette bygger implisitt på en tanke om at en diagnose er en moralsk «dom». Men det bør den jo ikke være. Ut fra et faglig synspunkt kan det å møte en person korrigere for misoppfatninger man har ut fra indirekte informasjon, fortsetter Torgersen.

Psykologiprofessoren forklarer at man faglig sett kan ta feil også etter grundig samtale med en person.

– Ja, en man har hørt masse om fra informanter, journalister, kollegaer, folk som ellers har møtt vedkommende, for ikke å si sett på TV i masse opptak, vil man kunne vurdere mer korrekt enn en person man har hatt flere samtaler med.

Les også: Trump allerede kandidat for 2020

Trump avsetter USAs fungerende justisminister

Justisministre i 16 delstater fordømmer Trump-ordre

– Trump har narsissistiske personlighetstrekk

I tilfellet Trump, som Torgersen ikke har møtt, mener han det er liten tvil om at den amerikanske presidenten har narsissistiske personlighetstrekk.

– Mange vil si at han er prototypen på en med narsissistiske personlighetstrekk, sier han.

– Hvorfor mener du det er liten tvil? Hva er kjennetegnene?

– Rent folkelig kan man si at det mest typiske ved narsissime er egoisme. Narsisisster er egoistiske, men man kan være egoist uten å være narsissist. Det er måten du er det på som teller, og det som er typisk med sterke narsissistiske trekk er at de føler seg berettiget, eller «entitled» som man sier på engelsk.

– De føler at de har særrettigheter. De hever seg over loven, ikke nødvendigvis bryter loven, det kan jo føre til at de får problemer, men føler seg ikke forpliktet av loven. Samtidig synes de at andre bør være forpliktet av loven. De vil fordømme oss andre for ting de med stort engasjement kan gjøre selv.

Les også: Merkel og Löfven vil ha sterkt Europa i en urolig tid

Spontandemonstrasjon mot Trump

Pentagon vil unnta irakere fra innreiseforbud

– Trumps oppførsel kan brukes i undervisning

Når det gjelder narsissister er det også viktig at de har et sterkt behov for å være på topp, forklarer professoren.

– Det kan gjelde på mange områder. De kan gjerne ønske at de gjør en stor karriere, kommer til penger og prestisje, at de er sjarmerende og vakre og har suksess hos kvinner og menn, både personer av samme og motsatt kjønn. De vil klare store ting. De går konstant rundt med drømmer om suksess. Noen vil finne at de er skrytende, fordi de er så opptatt av suksess at de ikke kan styre seg for å snakke om det.

Et trekk som er litt mindre fremtredende, er at de gjerne er veldig sjalu.

– De måler seg hele tiden mot andre. Egen suksess er bra, men andres fiasko er heller ikke å forakte. De liker å trykke folk ned på alle områder. De synes andre er sjarmløse, at de er dumme, at de ikke har samme «impact» på andre mennesker.

Dette kom tydelig frem under den amerikanske valgkampen gjennom måten Trump karakteriserte sine konkurrenter, forklarer Torgersen.

– Det var rett og slett en forestilling i hvordan trykke andre ned for selv å bli større. Han slang rundt seg med karakteristikker av motstanderne på alle områder, om deres kunnskap, måten de var på, deres utseende, sier han og fortsetter:

– Det var et skoleeksempel på hvordan andre skal ned for at man selv skal opp, som man kunne brukt i undervisning om narsissisme.

Les også: Prinsesse Madeleines ektemann får kritikk for Trump-kritikk

Ulf Leirstein (Frp) støtter Trump

AUF-leder vil nekte Trump innreise til Norge

Tålte ikke kommentar om korte fingre

– En annen ting er at narsissister merkelig nok er veldig sårbare for kritikk, sier Torgersen.

Som eksempel viser han til at Trump i 1988 ble omtalt i det amerikanske satiriske magasinet Spy som «short-fingered vulgarian», altså en vulgær person med korte fingre. Magasinet gjentok denne karakteristikken flere ganger i årene som fulgte, frem til nedleggelsen i 1998. Graydon Carter, som var med på å starte opp Spy, skrev i 2015 i Vanity Fair, hvor han nå er redaktør, at han fremdeles mottok brev fra Trump.

– Konvoluttene inneholder alltid et bilde av ham. Og på alle bildene har han tegnet en sirkel rundt hånda si med gullfarget penn, i et forsøk på å belyse lengden på fingrene sine, skrev Carter.

Det som egentlig er en filleting, kan oppleves så stort og viktig for en med narsissistiske personlighetstrekk, forklarer Torgersen

– Her har han vel hengt seg opp i hva fingrenes lengde sies å korrelere med, og slik kom penisstørrelse inn i amerikansk valgkamp, sier psykologiprofessoren.

– Så når det gjelder Trump kan man huke av på de fleste kjennetegnene på en narsissist?

– Han kan hukes av på alt, svarer Torgersen og fortsetter:

– Han kan lyve og være uetterrettelig på mange områder, men tillater ikke andre å være det samme eller å si ting som ikke er riktig. Det handler om at han ikke vil gi andre det rom som han selv krever. Han sier han er særlig intelligent, ja genial, og en som får suksess på alle områder.

(Artikkelen fortsetter under video)

Les også: – Trump bør nektes innreise til UK

Trump avfeier kritikken – advares om konsekvenser

Trump vil tvinge Mexico til å betale for omstridt mur

– Har en stor sårbarhet

Når man ser på slike trekk i et livsløp, så vil det at slike mennesker har en illusjon om usårbarhet være deres akilleshæl, forklarer Torgersen.

Psykologiprofessoren viser til Dominique Strauss-Kahn, den franske økonomen, advokaten og politikeren som mange trodde ville bli president i Frankrike etter Nicolas Sarkozy, før en hotellansatt i New York anklagde ham for seksuelle overgrep.

– Strauss-Kahn rotet det til med damer. Hadde han holdt opp med det, kunne han med letthet blitt president i Frankrike. Den følelsen at «for meg går alt» kan føre til at de ryker på skandaler, og det er gjerne det som til slutt feller dem, sier Torgersen.

– Det var flere Trump-skandaler under valgkampen, men han vant likevel. Hva betyr det?

– Det vil styrke hans oppfatning av at han kan komme unna med alt. Kanskje kommer det til å bli hans bane.

Torgersen forklarer at når en narsissist taper, kan det oppleves veldig ille.

– Fra utsiden kan det virke som de fungerer strålende, men når de blir forlatt av tilhengere, partneren og kanskje venner, så kommer gjerne depresjonen.

Les også: – Videoen viser nøyaktig hvem Trump er

– Trump i slekt med Kong Harald

Trump vil granske valgfusk-påstander

– Selvtilliten smitter

Den enorme selvtilliten narsissister har, kan smitte over på andre og føre til at de blir populære.

– De får folk med seg, som synes de er store og flotte, og de blir et ideal for folk. Deres egen selvtillit og eget selvbilde smitter. Slik kan de få masse tilhengere.

Torgersen mener dette ble tydelig i nominasjonsdebatten, der de andre konservative kandidatene ble tatt på senga av Trumps enorme selvtillit.

– De andre hadde ikke noe å stille opp med for å bli nominert. Trump feide dem over dem med sin oppblåste selvtillit. Motstanderne ble målløse, dette var utenfor det de var vant til å kunne stå imot. Det blir slik at vinneren tar alt, og det er ofte det som gjør at narsissister får makt, sier han.

– Men de er sårbare, på grunn av illusjonen om usårbarhet. Dette er veldig viktig i et lengre perspektiv, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under video)

Les også: Narsissistiske menn scorer høyt hos kvinner

Kina svarer Trump med atomraketter

– Det er svært skammelig, men ikke uventet

– Det kan gå veldig dårlig for verden

Flere studier de senere årene har pekt på at narsissisme er mer utbredt blant ledere enn i befolkningen for øvrig.
– Det er vist at en person med narsissistiske personlighetstrekk lettere får en jobb basert på intervju, sammenliknet med andre like objektivt kvalifiserte. Så de kan lettere gjøre karriere. Når de i tillegg har et sterkt behov for å nå toppen, havner de selvsagt også oftere på toppen, sier Torgersen.

– Er det nødvendigvis negativt at en leder har disse personlighetstrekkene?

– Nei, det trenger ikke å være så ille. Deres ønske om å stå i glansen og vinne, kan løfte et firma, et parti, en organisasjon. Det kan gi dem noe ekstra som hever deres prestasjoner i kunst og forskning. De kan bli fanebærere for en god sak, svarer Torgersen.

– Faren er at deres egoisme, sjalusi, tendens til dukke andre, hårsårhet, tendens til å kutte hjørner, illusjoner om usårbarhet, kan resultere i katastrofer, for dem selv, for andre og for virksomheten de driver, fortsetter han.

Selv om Torgersen mener det å ha narsissistiske personlighetstrekk kan være positivt i noen sammenhenger, mener han ikke dette gjelder for statsledere i mektige land.

– Slike trekk hos en karismatisk borgermester i en mindre by, kan gå greit om vedkommende klarer å holde seg unna korrupsjon.

– Som leder for stort land med mye økonomisk, militær og politisk makt er det ikke bra. Det kan gå veldig dårlig for verden. Det blir ikke nødvendigvis katastrofe, men det er nok ikke så langt ifra, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen til ABC Nyheter.

Les også:

Dette spørsmålet kan avsløre narsissisten

Sunn narsissisme kan ha flere fordeler

Flertall støtter Trumps innreiseforbud

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:05 Tror Putin vil vise sin humane side: – Frode slipper fri i sommer18:41 Hardkjør mot Tybring-Gjedde på beredskap – beskyldes for ansvarsfraskrivelse18:16 Manchester Uniteds sesongbilletter utsolgt på rekordtid18:00 Mann alvorlig skadd i sykkelulykke i Kongsberg17:43 Fiskeriministeren vurderer tiltak etter omfattende fiskedød17:02 ACER-søksmål mot regjeringen for retten16:53 Amerikanerne sendte stealth-jagere for å «avskjære» russiske bombefly16:38 Fotballtrener Joar Hoff er død16:30 Svømmeforbundet stiller seg bak Tom Tvedt i presidentkampen16:17 – Reiste til utlandet og valgte å svindle Nav for dagpenger15:55 Conte svært nær Inter-jobben15:38 Europol aksjonerte mot smuglernettverk15:36 Sarri fortsetter gjerne i Chelsea14:59 Magnus Carlsen møter dansk kjempetalent14:50 SAS og Airbus skal utvikle elfly14:25 Turistbuss veltet i Italia14:17 Rekordmåned for norske drikkevarer14:11 SD-politiker etterforskes for seksuell trakassering14:01 Bensinen har aldri vært dyrere13:45 – Arbeiderpartiet bør jekke seg ned litt13:24 – City og PSG er kun en stats leketøy13:20 – Regjeringen kan få barneliv på samvittigheten13:06 Umulig å hindre spredning av dødsalge13:02 Vått og fuktig over hele landet12:43 Tusenvis av ulovlige våpen beslaglagt - flere i Forsvaret og politiet er siktet12:18 Ekskonge åpner for å avgi DNA-prøve11:57 British Steel kollapser – tusenvis kan miste jobben11:48 Kronprinsen vil ha flere kraftkabler til utlandet11:27 Nå er Durek mer «populær» enn Trump – men én sak topper begge10:59 Kan Team Trump bringe fred til Midtøsten?10:48 Norsk sykkeltalent fikk proffkontrakt10:20 Seks drept og over 200 såret i valguro i Indonesia10:11 Løkes landslagsplass kan være i fare10:00 – Norwegian bruker ulovlige bagasjevekter09:59 Kunder ble belastet dobbelt09:45 Slik avslutter du HBO Nordic09:44 Klar for ny dialog om Kielland-ulykken09:42 Kun en av fem offentlige virksomheter bruker kunstig intelligens09:41 Hegerberg fikk høythengende pris09:17 – For mange muslimer er renter et større tabu enn å spise svinekjøtt09:10 Sikkerhetsregler for campingplasser utsettes09:09 Milliardoverskudd i Norske Skog09:09 Tror ikke på mål om nullutslipp i 202508:39 Kina anklager USA for vingling og ødeleggelse av handelsløsning08:12 Flyruter fra fem svenske byer til ny fjellflyplass08:08 Casillas' kone er blitt kreftsyk07:50 FM Global: Norge mest økonomisk robuste land07:19 «Zuccas» overmenn til NHL-finale etter 49 år07:06 Direkte: Statsrådene grilles om statsbudsjettet i spørretimen06:15 – Bevis for at den syriske staten har ansvar for krigsforbrytelser06:00 Siste sjanse for unge kvinner som vil ha gratis HPV-vaksine05:50 Dette skjer i dag05:37 – Derfor bør solarium velges helt bort05:32 Dette skjedde i natt05:23 NASA tilbyr folk å sende navnet sitt til Mars05:00 Norad inngår milliardavtale med Redd Barna04:35 Mann varetektsfengslet etter knivangrep i Vestfold04:26 Fransk enke saksøker Boeing etter 737 MAX-styrt04:07 Mann ranet med kniv i Bergen03:30 Petter Stordalen tildelt hederspris03:20 Indonesisk politi oppløste valgdemonstrasjoner med tåregass02:45 Trump nominerer kvinne som sjef for luftforsvaret02:31 Grunnlovsekspert: – Prinsessetittelen er opp til kongen å bestemme01:27 Dollarkurs kan gi milliardsprekk i kampflykjøpet00:55 Dødsalgen vil trolig koste oppdrettere rundt en milliard kroner00:50 USA mistenker Syria for et nytt kjemisk angrep00:09 Hydro gjenopptar full produksjon ved anlegget Albras i Brasil22:40 Ødegaard i kjempeslag, scoring og målgivende for Vitesse22:35 Irak vil forsøke å dempe spenningene mellom USA og Iran22:31 Måling: Anti-bompengelisten størst i Bergen22:17 Passasjer alvorlig skadd da bil kjørte av veien og traff et hus21:59 Minst 44 drept i kamper i Syria21:57 Tre siktet etter politiaksjon mot russtiftelse i Bergen20:48 Støre vil rive bomstasjonene20:35 Xi antyder langvarig handelskrig20:24 May åpner for at Parlamentet kan vedta ny folkeavstemning om brexit19:33 Kronprins Haakon: – Vi ønsker dialog med søsteren min19:00 «Uutholdelig summelyd» i veggen var titusenvis av bier18:37 Syk Ingebrigtsen utsetter sesongstarten, virus lager trøbbel18:03 Dødsalgen har tatt liv av laks for 620 millioner kroner17:33 Syklist trolig alvorlig skadd i sykkelkollisjon i Bærum17:04 Faren til Sunniva (13) om marerittnatten: – Da visste jeg hva som hadde skjedd15:57 Svensk rettsmøte for Assange 3. juni15:41 Barcelona-Caro: – Håper det skaper drømmer hos de unge15:29 Politiet har avsluttet søkene etter Trine Frantzen15:18 Abelprisen til den første kvinnelige mottakeren15:07 Liverpool-stjerne kan rekke mesterligafinalen15:06 Kripos advarer mot Vipps-svindel14:33 Politiker og seks andre drept i angrep i India14:25 Farevarsel: Intense regnbyger på vei14:07 Ber nordmenn endre navn på Oslo14:02 Jamie Oliver trues av konkurs13:55 Giroud forlenget med Chelsea13:40 Bøndene jubler – men de har glemt én ting13:26 Ringeriksbanen kan bli 5,5 milliarder dyrere13:25 Tøff billettstraff for Tottenham-supportere12:53 Arsenal-stjerne frykter for egen sikkerhet12:30 OECD nedjusterer prognosen for global vekst12:30 Solskjær nær sin første sommersignering12:29 Vil stemme for mistillitsforslag mot Kurz
Siste nytt
19:05PolitikkTror Putin vil vise sin humane side: – Frode slipper fri i sommer18:41PolitikkHardkjør mot Tybring-Gjedde på beredskap – beskyldes for ansvarsfraskrivelse18:16SportManchester Uniteds sesongbilletter utsolgt på rekordtid18:00NorgeMann alvorlig skadd i sykkelulykke i Kongsberg17:43NorgeFiskeriministeren vurderer tiltak etter omfattende fiskedød17:02PolitikkACER-søksmål mot regjeringen for retten16:53NorgeAmerikanerne sendte stealth-jagere for å «avskjære» russiske bombefly16:38SportFotballtrener Joar Hoff er død16:30SportSvømmeforbundet stiller seg bak Tom Tvedt i presidentkampen16:17Penger– Reiste til utlandet og valgte å svindle Nav for dagpenger15:55SportConte svært nær Inter-jobben15:38VerdenEuropol aksjonerte mot smuglernettverk15:36SportSarri fortsetter gjerne i Chelsea14:59SportMagnus Carlsen møter dansk kjempetalent14:50ReiseSAS og Airbus skal utvikle elfly14:25VerdenTuristbuss veltet i Italia14:17Helse og livsstilRekordmåned for norske drikkevarer14:11PolitikkSD-politiker etterforskes for seksuell trakassering14:01MotorBensinen har aldri vært dyrere13:45Politikk– Arbeiderpartiet bør jekke seg ned litt13:24Sport– City og PSG er kun en stats leketøy13:20Verden– Regjeringen kan få barneliv på samvittigheten13:06PengerUmulig å hindre spredning av dødsalge13:02NorgeVått og fuktig over hele landet12:43NorgeTusenvis av ulovlige våpen beslaglagt - flere i Forsvaret og politiet er siktet12:18VerdenEkskonge åpner for å avgi DNA-prøve11:57PengerBritish Steel kollapser – tusenvis kan miste jobben11:48PolitikkKronprinsen vil ha flere kraftkabler til utlandet11:27NorgeNå er Durek mer «populær» enn Trump – men én sak topper begge10:59StemmerKan Team Trump bringe fred til Midtøsten?10:48SportNorsk sykkeltalent fikk proffkontrakt10:20VerdenSeks drept og over 200 såret i valguro i Indonesia10:11SportLøkes landslagsplass kan være i fare10:00Reise– Norwegian bruker ulovlige bagasjevekter09:59PengerKunder ble belastet dobbelt09:45KulturSlik avslutter du HBO Nordic09:44NorgeKlar for ny dialog om Kielland-ulykken09:42NorgeKun en av fem offentlige virksomheter bruker kunstig intelligens09:41SportHegerberg fikk høythengende pris09:17Penger– For mange muslimer er renter et større tabu enn å spise svinekjøtt09:10NorgeSikkerhetsregler for campingplasser utsettes09:09PengerMilliardoverskudd i Norske Skog09:09MotorTror ikke på mål om nullutslipp i 202508:39PengerKina anklager USA for vingling og ødeleggelse av handelsløsning08:12ReiseFlyruter fra fem svenske byer til ny fjellflyplass08:08SportCasillas' kone er blitt kreftsyk07:50PengerFM Global: Norge mest økonomisk robuste land07:19Sport«Zuccas» overmenn til NHL-finale etter 49 år07:06PolitikkDirekte: Statsrådene grilles om statsbudsjettet i spørretimen06:15Verden– Bevis for at den syriske staten har ansvar for krigsforbrytelser06:00Helse og livsstilSiste sjanse for unge kvinner som vil ha gratis HPV-vaksine05:50NorgeDette skjer i dag05:37Helse og livsstil– Derfor bør solarium velges helt bort05:32NorgeDette skjedde i natt05:23VerdenNASA tilbyr folk å sende navnet sitt til Mars05:00NorgeNorad inngår milliardavtale med Redd Barna04:35NorgeMann varetektsfengslet etter knivangrep i Vestfold04:26VerdenFransk enke saksøker Boeing etter 737 MAX-styrt04:07NorgeMann ranet med kniv i Bergen03:30PengerPetter Stordalen tildelt hederspris03:20VerdenIndonesisk politi oppløste valgdemonstrasjoner med tåregass02:45VerdenTrump nominerer kvinne som sjef for luftforsvaret02:31NorgeGrunnlovsekspert: – Prinsessetittelen er opp til kongen å bestemme01:27NorgeDollarkurs kan gi milliardsprekk i kampflykjøpet00:55NorgeDødsalgen vil trolig koste oppdrettere rundt en milliard kroner00:50VerdenUSA mistenker Syria for et nytt kjemisk angrep00:09NorgeHydro gjenopptar full produksjon ved anlegget Albras i Brasil22:40SportØdegaard i kjempeslag, scoring og målgivende for Vitesse22:35PolitikkIrak vil forsøke å dempe spenningene mellom USA og Iran22:31PolitikkMåling: Anti-bompengelisten størst i Bergen22:17NorgePassasjer alvorlig skadd da bil kjørte av veien og traff et hus21:59VerdenMinst 44 drept i kamper i Syria21:57NorgeTre siktet etter politiaksjon mot russtiftelse i Bergen20:48MotorStøre vil rive bomstasjonene20:35VerdenXi antyder langvarig handelskrig20:24PolitikkMay åpner for at Parlamentet kan vedta ny folkeavstemning om brexit19:33NorgeKronprins Haakon: – Vi ønsker dialog med søsteren min19:00Verden«Uutholdelig summelyd» i veggen var titusenvis av bier18:37SportSyk Ingebrigtsen utsetter sesongstarten, virus lager trøbbel18:03NorgeDødsalgen har tatt liv av laks for 620 millioner kroner17:33NorgeSyklist trolig alvorlig skadd i sykkelkollisjon i Bærum17:04NorgeFaren til Sunniva (13) om marerittnatten: – Da visste jeg hva som hadde skjedd15:57VerdenSvensk rettsmøte for Assange 3. juni15:41SportBarcelona-Caro: – Håper det skaper drømmer hos de unge15:29NorgePolitiet har avsluttet søkene etter Trine Frantzen15:18KulturAbelprisen til den første kvinnelige mottakeren15:07SportLiverpool-stjerne kan rekke mesterligafinalen15:06PengerKripos advarer mot Vipps-svindel14:33VerdenPolitiker og seks andre drept i angrep i India14:25NorgeFarevarsel: Intense regnbyger på vei14:07PolitikkBer nordmenn endre navn på Oslo14:02Helse og livsstilJamie Oliver trues av konkurs13:55SportGiroud forlenget med Chelsea13:40StemmerBøndene jubler – men de har glemt én ting13:26NorgeRingeriksbanen kan bli 5,5 milliarder dyrere13:25SportTøff billettstraff for Tottenham-supportere12:53SportArsenal-stjerne frykter for egen sikkerhet12:30PengerOECD nedjusterer prognosen for global vekst12:30SportSolskjær nær sin første sommersignering12:29PolitikkVil stemme for mistillitsforslag mot Kurz
Populært