Meny

Psykologiprofessor: – Liten tvil om at Trump er narsissist

Hvilke trekk deler Donald Trump med en narsissist? Se videoen øverst. (Video: Wochit/Magnus Fossen)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Som leder for stort land med mye økonomisk, militær og politisk makt er det ikke bra å ha en narsissistisk personlighet. Det kan gå veldig dårlig for verden, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen.

Trumps spesielle personlighet var et hett tema gjennom både nominasjonsprosessen og valgkampen. Mannen Hillary Clinton flere ganger i valgkampen hevdet at har et temperament som gjør ham uskikket til jobben som USAs president, har ikke endret sin atferd merkbart etter at han ble innsatt som USAs 45. president.

– TÅLER IKKE KRITIKK: Et kvart århundre etter at et satirisk magasin skrev at Trump har korte fingre, sendte mannen som nå er USAs president fremdeles brev til redaktøren om temaet. – Narsissister er merkelig nok veldig sårbare for kritikk, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen. Foto: Chris O'meara / AP / NTB scanpix

Ikke bare politiske motstandere, men også en rekke psykologer og psykiatere har kommet med offentlige uttalelser og advarsler om Trumps mentale tilstand.

I desember skrev tre amerikanske psykiatriprofessorer fra Harvard Medical School og University of California til daværende president Obama for å uttrykke sin alvorlige bekymring. De ba Obama kreve en full medisinsk og psykiatrisk evaluering av Trump, skriver Independent.

Senest forrige uke uttalte psykoterapeut John D. Gartner, som også har undervist psykiatristudenter ved Johns Hopkins University, til US News & World Report at «Donald Trump er farlig mentalt syk og uskikket til å være president».

Mange av dem som har ytret sin bekymring, mener Trump har en narsissistisk personlighetsforstyrrelse. «Narsissisme hemmer hans evne til å se virkeligheten, så man kan ikke bruke logikk for å overtale en som ham», uttalte klinisk psykolog Julie Futrell til NY Daily News nylig.

Les også: Kraftig kritikk av Trumps sikkerhetsråd

San Francisco går til sak mot Trump-dekret

Obama mener Trump er uegnet som president

– Fjerndiagnose neppe faglig galt

Men hvor mye kan man si om en persons personlighet uten å ha truffet vedkommende? Og hvor mye vekt kan man legge på denne formen for fjerndiagnose av offentlige personer?

Noen vil oppfatte slik fjerndiagnose som etisk galt, men det er neppe faglig galt, mener professor emeritus i psykologi ved Universitetet i Oslo Svenn Torgersen.

– Det er en del som mener at man ikke skal uttale seg om diagnosen til en man ikke har møtt. Dette er etisk begrunnet, man skal på sett og vis ha muligheten for å «renvaske» seg for en diagnose gjennom ansikt-til-ansikt møte, sier han til ABC Nyheter.

– Dette bygger implisitt på en tanke om at en diagnose er en moralsk «dom». Men det bør den jo ikke være. Ut fra et faglig synspunkt kan det å møte en person korrigere for misoppfatninger man har ut fra indirekte informasjon, fortsetter Torgersen.

Psykologiprofessoren forklarer at man faglig sett kan ta feil også etter grundig samtale med en person.

– Ja, en man har hørt masse om fra informanter, journalister, kollegaer, folk som ellers har møtt vedkommende, for ikke å si sett på TV i masse opptak, vil man kunne vurdere mer korrekt enn en person man har hatt flere samtaler med.

Les også: Trump allerede kandidat for 2020

Trump avsetter USAs fungerende justisminister

Justisministre i 16 delstater fordømmer Trump-ordre

– Trump har narsissistiske personlighetstrekk

I tilfellet Trump, som Torgersen ikke har møtt, mener han det er liten tvil om at den amerikanske presidenten har narsissistiske personlighetstrekk.

– Mange vil si at han er prototypen på en med narsissistiske personlighetstrekk, sier han.

– Hvorfor mener du det er liten tvil? Hva er kjennetegnene?

– Rent folkelig kan man si at det mest typiske ved narsissime er egoisme. Narsisisster er egoistiske, men man kan være egoist uten å være narsissist. Det er måten du er det på som teller, og det som er typisk med sterke narsissistiske trekk er at de føler seg berettiget, eller «entitled» som man sier på engelsk.

– De føler at de har særrettigheter. De hever seg over loven, ikke nødvendigvis bryter loven, det kan jo føre til at de får problemer, men føler seg ikke forpliktet av loven. Samtidig synes de at andre bør være forpliktet av loven. De vil fordømme oss andre for ting de med stort engasjement kan gjøre selv.

Les også: Merkel og Löfven vil ha sterkt Europa i en urolig tid

Spontandemonstrasjon mot Trump

Pentagon vil unnta irakere fra innreiseforbud

– Trumps oppførsel kan brukes i undervisning

Når det gjelder narsissister er det også viktig at de har et sterkt behov for å være på topp, forklarer professoren.

– Det kan gjelde på mange områder. De kan gjerne ønske at de gjør en stor karriere, kommer til penger og prestisje, at de er sjarmerende og vakre og har suksess hos kvinner og menn, både personer av samme og motsatt kjønn. De vil klare store ting. De går konstant rundt med drømmer om suksess. Noen vil finne at de er skrytende, fordi de er så opptatt av suksess at de ikke kan styre seg for å snakke om det.

Et trekk som er litt mindre fremtredende, er at de gjerne er veldig sjalu.

– De måler seg hele tiden mot andre. Egen suksess er bra, men andres fiasko er heller ikke å forakte. De liker å trykke folk ned på alle områder. De synes andre er sjarmløse, at de er dumme, at de ikke har samme «impact» på andre mennesker.

Dette kom tydelig frem under den amerikanske valgkampen gjennom måten Trump karakteriserte sine konkurrenter, forklarer Torgersen.

– Det var rett og slett en forestilling i hvordan trykke andre ned for selv å bli større. Han slang rundt seg med karakteristikker av motstanderne på alle områder, om deres kunnskap, måten de var på, deres utseende, sier han og fortsetter:

– Det var et skoleeksempel på hvordan andre skal ned for at man selv skal opp, som man kunne brukt i undervisning om narsissisme.

Les også: Prinsesse Madeleines ektemann får kritikk for Trump-kritikk

Ulf Leirstein (Frp) støtter Trump

AUF-leder vil nekte Trump innreise til Norge

Tålte ikke kommentar om korte fingre

– En annen ting er at narsissister merkelig nok er veldig sårbare for kritikk, sier Torgersen.

Som eksempel viser han til at Trump i 1988 ble omtalt i det amerikanske satiriske magasinet Spy som «short-fingered vulgarian», altså en vulgær person med korte fingre. Magasinet gjentok denne karakteristikken flere ganger i årene som fulgte, frem til nedleggelsen i 1998. Graydon Carter, som var med på å starte opp Spy, skrev i 2015 i Vanity Fair, hvor han nå er redaktør, at han fremdeles mottok brev fra Trump.

– Konvoluttene inneholder alltid et bilde av ham. Og på alle bildene har han tegnet en sirkel rundt hånda si med gullfarget penn, i et forsøk på å belyse lengden på fingrene sine, skrev Carter.

Det som egentlig er en filleting, kan oppleves så stort og viktig for en med narsissistiske personlighetstrekk, forklarer Torgersen

– Her har han vel hengt seg opp i hva fingrenes lengde sies å korrelere med, og slik kom penisstørrelse inn i amerikansk valgkamp, sier psykologiprofessoren.

– Så når det gjelder Trump kan man huke av på de fleste kjennetegnene på en narsissist?

– Han kan hukes av på alt, svarer Torgersen og fortsetter:

– Han kan lyve og være uetterrettelig på mange områder, men tillater ikke andre å være det samme eller å si ting som ikke er riktig. Det handler om at han ikke vil gi andre det rom som han selv krever. Han sier han er særlig intelligent, ja genial, og en som får suksess på alle områder.

(Artikkelen fortsetter under video)

Les også: – Trump bør nektes innreise til UK

Trump avfeier kritikken – advares om konsekvenser

Trump vil tvinge Mexico til å betale for omstridt mur

– Har en stor sårbarhet

Når man ser på slike trekk i et livsløp, så vil det at slike mennesker har en illusjon om usårbarhet være deres akilleshæl, forklarer Torgersen.

Psykologiprofessoren viser til Dominique Strauss-Kahn, den franske økonomen, advokaten og politikeren som mange trodde ville bli president i Frankrike etter Nicolas Sarkozy, før en hotellansatt i New York anklagde ham for seksuelle overgrep.

– Strauss-Kahn rotet det til med damer. Hadde han holdt opp med det, kunne han med letthet blitt president i Frankrike. Den følelsen at «for meg går alt» kan føre til at de ryker på skandaler, og det er gjerne det som til slutt feller dem, sier Torgersen.

– Det var flere Trump-skandaler under valgkampen, men han vant likevel. Hva betyr det?

– Det vil styrke hans oppfatning av at han kan komme unna med alt. Kanskje kommer det til å bli hans bane.

Torgersen forklarer at når en narsissist taper, kan det oppleves veldig ille.

– Fra utsiden kan det virke som de fungerer strålende, men når de blir forlatt av tilhengere, partneren og kanskje venner, så kommer gjerne depresjonen.

Les også: – Videoen viser nøyaktig hvem Trump er

– Trump i slekt med Kong Harald

Trump vil granske valgfusk-påstander

– Selvtilliten smitter

Den enorme selvtilliten narsissister har, kan smitte over på andre og føre til at de blir populære.

– De får folk med seg, som synes de er store og flotte, og de blir et ideal for folk. Deres egen selvtillit og eget selvbilde smitter. Slik kan de få masse tilhengere.

Torgersen mener dette ble tydelig i nominasjonsdebatten, der de andre konservative kandidatene ble tatt på senga av Trumps enorme selvtillit.

– De andre hadde ikke noe å stille opp med for å bli nominert. Trump feide dem over dem med sin oppblåste selvtillit. Motstanderne ble målløse, dette var utenfor det de var vant til å kunne stå imot. Det blir slik at vinneren tar alt, og det er ofte det som gjør at narsissister får makt, sier han.

– Men de er sårbare, på grunn av illusjonen om usårbarhet. Dette er veldig viktig i et lengre perspektiv, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under video)

Les også: Narsissistiske menn scorer høyt hos kvinner

Kina svarer Trump med atomraketter

– Det er svært skammelig, men ikke uventet

– Det kan gå veldig dårlig for verden

Flere studier de senere årene har pekt på at narsissisme er mer utbredt blant ledere enn i befolkningen for øvrig.
– Det er vist at en person med narsissistiske personlighetstrekk lettere får en jobb basert på intervju, sammenliknet med andre like objektivt kvalifiserte. Så de kan lettere gjøre karriere. Når de i tillegg har et sterkt behov for å nå toppen, havner de selvsagt også oftere på toppen, sier Torgersen.

– Er det nødvendigvis negativt at en leder har disse personlighetstrekkene?

– Nei, det trenger ikke å være så ille. Deres ønske om å stå i glansen og vinne, kan løfte et firma, et parti, en organisasjon. Det kan gi dem noe ekstra som hever deres prestasjoner i kunst og forskning. De kan bli fanebærere for en god sak, svarer Torgersen.

– Faren er at deres egoisme, sjalusi, tendens til dukke andre, hårsårhet, tendens til å kutte hjørner, illusjoner om usårbarhet, kan resultere i katastrofer, for dem selv, for andre og for virksomheten de driver, fortsetter han.

Selv om Torgersen mener det å ha narsissistiske personlighetstrekk kan være positivt i noen sammenhenger, mener han ikke dette gjelder for statsledere i mektige land.

– Slike trekk hos en karismatisk borgermester i en mindre by, kan gå greit om vedkommende klarer å holde seg unna korrupsjon.

– Som leder for stort land med mye økonomisk, militær og politisk makt er det ikke bra. Det kan gå veldig dårlig for verden. Det blir ikke nødvendigvis katastrofe, men det er nok ikke så langt ifra, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen til ABC Nyheter.

Les også:

Dette spørsmålet kan avsløre narsissisten

Sunn narsissisme kan ha flere fordeler

Flertall støtter Trumps innreiseforbud

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:19 Formel-1-legenden Niki Lauda er død, opplyser familien03:01 USA utsetter Huawei-forbud til august02:43 Milliontap for lakseoppdrettere i Troms og Nordland02:13 Maduro foreslår nyvalg Venezuela02:06 100 nye lærere ansettes i Oslo01:36 Joko Widodo vant valget i Indonesia01:31 Regjeringen vil forhindre bruk av oljefondet i Norge01:13 Dommer sier Trump må opplyse om egne regnskaper00:49 Forslag om ytringsfrihetskommisjon får støtte23:58 Mann tatt hånd om etter å ha klatret i Eiffeltårnet i seks timer23:53 Borgen ber regjeringen minske forskjellene i Oslo23:00 Politisk tungvekter vender hjem til Kongo etter tre år i eksil22:52 Mann siktet for voldtekt pågrepet etter tre og et halvt år22:34 Trump beordrer McGahn til å nekte å møte i høring i Kongressen22:20 Anti-bompengeparti størst på meningsmåling i vestlandskommune22:11 Fant 600.000 kroners gullklump med metalldetektor21:59 Helsekostfirma anker TV 2-dom til lagmannsretten21:55 Mexico legger fram utviklingsplan for Mellom-Amerika21:47 Milliontap for lakseoppdrettere i Troms og Nordland21:46 Rasende libanesere protesterer mot store budsjettkutt21:19 To nye mål for toppscorer Tarik Elyounoussi21:04 Aldri før har mer penger vært lyst ut til forskning i bedrifter20:56 Omoijuanfo scoret hattrick for Molde20:37 Legionellasmitte funnet på Radiumhospitalet i Oslo20:29 Alle ytre høyre-ministre forlater regjeringen i Østerrike20:28 16-åring fra Guatemala døde på grensestasjon i Texas20:08 Märtha Louise til pressen: – Dere har et valg19:57 Prosessen med å få Assange utlevert til Sverige har startet19:56 Direktorater kan bli rammet av streik19:23 Sjiraffene kan ende opp på den globale rødlista19:02 Ford kutter 7.000 jobber18:44 To personer skadd i slagsmål på Grønland i Oslo18:34 IS-fanger drepte betjenter og medfanger, og tok gisler18:13 Danske sosialdemokrater vil finansiere økt velferd med flere skatter og avgifter18:00 Hydro: Restriksjonene i Brasil opphevet, Alunorte kan gjenoppta full produksjon17:52 Børsen startet uka i pluss17:42 Flere romfolk i slagsmål i Oslo17:31 Dette gjør Kystvakten for å bli kvitt de døde kjempehvalene17:30 Ap sier nei til nedlegging av trafikkstasjoner17:24 Støre om bompenge-hastemøte: – Et uttrykk for manglende kontroll17:12 Tysk par glemte nyfødt baby i taxi17:06 71-åring dømt for seksuell handling med åtteåring16:42 Faren i Varhaug-saken er tiltalt for bevispåvirkning16:37 Etterslepet krymper i EØS16:26 Strid om fremtidens spillmarked i Norge16:21 Nigel Farage truffet av milkshake16:12 Sinker som lager kø risikerer å betale dyrt16:06 Fare for flom flere steder østafjells15:52 Ordkrigen mellom USA og Iran fortsetter15:48 Tidligere statssekretær i Ap til First House15:16 Legger ned 22 trafikkstasjoner14:56 Stjernen berger økonomien og kan hente nye spillere14:52 Ansatt i Fellesforbundet dømt for millionunderslag14:47 Spenningen øker: – Britiske spesialstyrker til Persiabukten14:40 Nav-sjef positiv til å øke nedre pensjonsalder14:39 Syrer dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Danmark14:31 Innkaller til krisemøte om bompenger14:26 Arkeologer advarer mot ny flyplass nært Machu Picchu14:05 Stanser økte bompenger i byene13:57 Kina opphever utestengelse av norsk laks13:45 Fanget i handelskrig mellom USA og Kina13:30 Rapport avslørte farlige situasjoner. – Helt trygt, mener Ruter13:24 Vil gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet i Oslo13:05 Lærer tildelt årets Holmboepris13:04 Graham Hansen signerte for Barcelona12:51 Cavendish sykler Tour of Norway12:50 Regjeringen foreslår å fjerne sang fra norskfaget12:45 Sønner trues med selvmord om de ikke gifter seg med kusina12:38 Tysk «shariapoliti» for retten12:26 Venter med nye søk etter Trine Frantzen12:15 Hver fjerde innbygger måtte bøte med livet under skrekkregimet12:00 Statkraft inngår langsiktig avtale11:58 Huawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet11:57 Familieselskap selger seg ut av Norled11:45 Ektepar truet med kniv av innbruddstyver11:33 Salvini raser etter at migranter ble satt i land11:32 Stina Nilsson dropper Norge-samling11:30 Norsk-amerikansk skatteavtale rammer sjamanen10:59 Juncker advarer mot å løpe etter populistene10:51 Rankingrekord for Ruud10:50 Regjeringen vil fjerne sang fra norskfaget10:43 Svindyr United-fiasko, nederst på verditabellen10:42 UEFA vil sette fansen først i 2020-EM10:34 Fafo: Mange har stereotypiske holdninger til minoriteter09:54 Ny president i Ukraina oppløser parlamentet09:48 Bollestad kaller Mattilsynet inn på teppet09:46 Liten økning i antall fødsler i Norge09:44 – Oljen har blitt en kulturkrig08:59 Zidane signaliserer Bale-exit08:58 Assange blir etterlyst av svensk påtalemyndighet08:47 MDG-landsmøtet vil sende vindkraftstriden til sjøs08:44 PSG-stjerne satte fart på Real-ryktene08:42 Fall i billettpriser svekker overskudd for Ryanair08:28 City-sjefen innrømmer at eventyrsesongen ikke er nok08:05 Slår beina under cannabisforskning i USA07:59 Mann tiltalt for voldtekt og familievold gjennom 18 år07:43 Google presses til å kutte kontakten med kinesiske Huawei07:08 Sudan-forhandlingene gjenopptas06:45 45 arbeidere tar laksepakkeri til retten06:00 WHO: Slangebitt er verdens største skjulte helsekrise
Siste nytt
03:19SportFormel-1-legenden Niki Lauda er død, opplyser familien03:01VerdenUSA utsetter Huawei-forbud til august02:43NorgeMilliontap for lakseoppdrettere i Troms og Nordland02:13VerdenMaduro foreslår nyvalg Venezuela02:06Norge100 nye lærere ansettes i Oslo01:36VerdenJoko Widodo vant valget i Indonesia01:31NorgeRegjeringen vil forhindre bruk av oljefondet i Norge01:13VerdenDommer sier Trump må opplyse om egne regnskaper00:49NorgeForslag om ytringsfrihetskommisjon får støtte23:58VerdenMann tatt hånd om etter å ha klatret i Eiffeltårnet i seks timer23:53NorgeBorgen ber regjeringen minske forskjellene i Oslo23:00VerdenPolitisk tungvekter vender hjem til Kongo etter tre år i eksil22:52NorgeMann siktet for voldtekt pågrepet etter tre og et halvt år22:34PolitikkTrump beordrer McGahn til å nekte å møte i høring i Kongressen22:20PolitikkAnti-bompengeparti størst på meningsmåling i vestlandskommune22:11VerdenFant 600.000 kroners gullklump med metalldetektor21:59NorgeHelsekostfirma anker TV 2-dom til lagmannsretten21:55VerdenMexico legger fram utviklingsplan for Mellom-Amerika21:47NorgeMilliontap for lakseoppdrettere i Troms og Nordland21:46VerdenRasende libanesere protesterer mot store budsjettkutt21:19SportTo nye mål for toppscorer Tarik Elyounoussi21:04NorgeAldri før har mer penger vært lyst ut til forskning i bedrifter20:56SportOmoijuanfo scoret hattrick for Molde20:37Helse og livsstilLegionellasmitte funnet på Radiumhospitalet i Oslo20:29PolitikkAlle ytre høyre-ministre forlater regjeringen i Østerrike20:28Verden16-åring fra Guatemala døde på grensestasjon i Texas20:08NorgeMärtha Louise til pressen: – Dere har et valg19:57VerdenProsessen med å få Assange utlevert til Sverige har startet19:56PengerDirektorater kan bli rammet av streik19:23VerdenSjiraffene kan ende opp på den globale rødlista19:02MotorFord kutter 7.000 jobber18:44NorgeTo personer skadd i slagsmål på Grønland i Oslo18:34VerdenIS-fanger drepte betjenter og medfanger, og tok gisler18:13PolitikkDanske sosialdemokrater vil finansiere økt velferd med flere skatter og avgifter18:00NorgeHydro: Restriksjonene i Brasil opphevet, Alunorte kan gjenoppta full produksjon17:52PengerBørsen startet uka i pluss17:42NorgeFlere romfolk i slagsmål i Oslo17:31NorgeDette gjør Kystvakten for å bli kvitt de døde kjempehvalene17:30MotorAp sier nei til nedlegging av trafikkstasjoner17:24MotorStøre om bompenge-hastemøte: – Et uttrykk for manglende kontroll17:12VerdenTysk par glemte nyfødt baby i taxi17:06Nyheter71-åring dømt for seksuell handling med åtteåring16:42NorgeFaren i Varhaug-saken er tiltalt for bevispåvirkning16:37PolitikkEtterslepet krymper i EØS16:26PengerStrid om fremtidens spillmarked i Norge16:21PolitikkNigel Farage truffet av milkshake16:12MotorSinker som lager kø risikerer å betale dyrt16:06NorgeFare for flom flere steder østafjells15:52VerdenOrdkrigen mellom USA og Iran fortsetter15:48PolitikkTidligere statssekretær i Ap til First House15:16NorgeLegger ned 22 trafikkstasjoner14:56SportStjernen berger økonomien og kan hente nye spillere14:52NorgeAnsatt i Fellesforbundet dømt for millionunderslag14:47VerdenSpenningen øker: – Britiske spesialstyrker til Persiabukten14:40PengerNav-sjef positiv til å øke nedre pensjonsalder14:39VerdenSyrer dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Danmark14:31MotorInnkaller til krisemøte om bompenger14:26ReiseArkeologer advarer mot ny flyplass nært Machu Picchu14:05MotorStanser økte bompenger i byene13:57PengerKina opphever utestengelse av norsk laks13:45PengerFanget i handelskrig mellom USA og Kina13:30MotorRapport avslørte farlige situasjoner. – Helt trygt, mener Ruter13:24PengerVil gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet i Oslo13:05KulturLærer tildelt årets Holmboepris13:04SportGraham Hansen signerte for Barcelona12:51SportCavendish sykler Tour of Norway12:50KulturRegjeringen foreslår å fjerne sang fra norskfaget12:45StemmerSønner trues med selvmord om de ikke gifter seg med kusina12:38VerdenTysk «shariapoliti» for retten12:26NorgeVenter med nye søk etter Trine Frantzen12:15VerdenHver fjerde innbygger måtte bøte med livet under skrekkregimet12:00PengerStatkraft inngår langsiktig avtale11:58PengerHuawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet11:57PengerFamilieselskap selger seg ut av Norled11:45NorgeEktepar truet med kniv av innbruddstyver11:33VerdenSalvini raser etter at migranter ble satt i land11:32SportStina Nilsson dropper Norge-samling11:30PengerNorsk-amerikansk skatteavtale rammer sjamanen10:59PolitikkJuncker advarer mot å løpe etter populistene10:51SportRankingrekord for Ruud10:50PolitikkRegjeringen vil fjerne sang fra norskfaget10:43SportSvindyr United-fiasko, nederst på verditabellen10:42SportUEFA vil sette fansen først i 2020-EM10:34NorgeFafo: Mange har stereotypiske holdninger til minoriteter09:54PolitikkNy president i Ukraina oppløser parlamentet09:48PolitikkBollestad kaller Mattilsynet inn på teppet09:46Helse og livsstilLiten økning i antall fødsler i Norge09:44Politikk– Oljen har blitt en kulturkrig08:59SportZidane signaliserer Bale-exit08:58VerdenAssange blir etterlyst av svensk påtalemyndighet08:47PolitikkMDG-landsmøtet vil sende vindkraftstriden til sjøs08:44SportPSG-stjerne satte fart på Real-ryktene08:42ReiseFall i billettpriser svekker overskudd for Ryanair08:28SportCity-sjefen innrømmer at eventyrsesongen ikke er nok08:05VerdenSlår beina under cannabisforskning i USA07:59NorgeMann tiltalt for voldtekt og familievold gjennom 18 år07:43VerdenGoogle presses til å kutte kontakten med kinesiske Huawei07:08VerdenSudan-forhandlingene gjenopptas06:45Penger45 arbeidere tar laksepakkeri til retten06:00Helse og livsstilWHO: Slangebitt er verdens største skjulte helsekrise
Populært