Psykologiprofessor: – Liten tvil om at Trump er narsissist

Hvilke trekk deler Donald Trump med en narsissist? Se videoen øverst. (Video: Wochit/Magnus Fossen)

– Som leder for stort land med mye økonomisk, militær og politisk makt er det ikke bra å ha en narsissistisk personlighet. Det kan gå veldig dårlig for verden, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trumps spesielle personlighet var et hett tema gjennom både nominasjonsprosessen og valgkampen. Mannen Hillary Clinton flere ganger i valgkampen hevdet at har et temperament som gjør ham uskikket til jobben som USAs president, har ikke endret sin atferd merkbart etter at han ble innsatt som USAs 45. president.

– TÅLER IKKE KRITIKK: Et kvart århundre etter at et satirisk magasin skrev at Trump har korte fingre, sendte mannen som nå er USAs president fremdeles brev til redaktøren om temaet. – Narsissister er merkelig nok veldig sårbare for kritikk, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen. Foto: Chris O'meara / AP / NTB scanpix
– TÅLER IKKE KRITIKK: Et kvart århundre etter at et satirisk magasin skrev at Trump har korte fingre, sendte mannen som nå er USAs president fremdeles brev til redaktøren om temaet. – Narsissister er merkelig nok veldig sårbare for kritikk, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen. Foto: Chris O'meara / AP / NTB scanpix

Ikke bare politiske motstandere, men også en rekke psykologer og psykiatere har kommet med offentlige uttalelser og advarsler om Trumps mentale tilstand.

I desember skrev tre amerikanske psykiatriprofessorer fra Harvard Medical School og University of California til daværende president Obama for å uttrykke sin alvorlige bekymring. De ba Obama kreve en full medisinsk og psykiatrisk evaluering av Trump, skriver Independent.

Senest forrige uke uttalte psykoterapeut John D. Gartner, som også har undervist psykiatristudenter ved Johns Hopkins University, til US News & World Report at «Donald Trump er farlig mentalt syk og uskikket til å være president».

Mange av dem som har ytret sin bekymring, mener Trump har en narsissistisk personlighetsforstyrrelse. «Narsissisme hemmer hans evne til å se virkeligheten, så man kan ikke bruke logikk for å overtale en som ham», uttalte klinisk psykolog Julie Futrell til NY Daily News nylig.

Les også: Kraftig kritikk av Trumps sikkerhetsråd

San Francisco går til sak mot Trump-dekret

Obama mener Trump er uegnet som president

– Fjerndiagnose neppe faglig galt

Men hvor mye kan man si om en persons personlighet uten å ha truffet vedkommende? Og hvor mye vekt kan man legge på denne formen for fjerndiagnose av offentlige personer?

Noen vil oppfatte slik fjerndiagnose som etisk galt, men det er neppe faglig galt, mener professor emeritus i psykologi ved Universitetet i Oslo Svenn Torgersen.

– Det er en del som mener at man ikke skal uttale seg om diagnosen til en man ikke har møtt. Dette er etisk begrunnet, man skal på sett og vis ha muligheten for å «renvaske» seg for en diagnose gjennom ansikt-til-ansikt møte, sier han til ABC Nyheter.

– Dette bygger implisitt på en tanke om at en diagnose er en moralsk «dom». Men det bør den jo ikke være. Ut fra et faglig synspunkt kan det å møte en person korrigere for misoppfatninger man har ut fra indirekte informasjon, fortsetter Torgersen.

Psykologiprofessoren forklarer at man faglig sett kan ta feil også etter grundig samtale med en person.

– Ja, en man har hørt masse om fra informanter, journalister, kollegaer, folk som ellers har møtt vedkommende, for ikke å si sett på TV i masse opptak, vil man kunne vurdere mer korrekt enn en person man har hatt flere samtaler med.

Les også: Trump allerede kandidat for 2020

Trump avsetter USAs fungerende justisminister

Justisministre i 16 delstater fordømmer Trump-ordre

– Trump har narsissistiske personlighetstrekk

I tilfellet Trump, som Torgersen ikke har møtt, mener han det er liten tvil om at den amerikanske presidenten har narsissistiske personlighetstrekk.

– Mange vil si at han er prototypen på en med narsissistiske personlighetstrekk, sier han.

– Hvorfor mener du det er liten tvil? Hva er kjennetegnene?

– Rent folkelig kan man si at det mest typiske ved narsissime er egoisme. Narsisisster er egoistiske, men man kan være egoist uten å være narsissist. Det er måten du er det på som teller, og det som er typisk med sterke narsissistiske trekk er at de føler seg berettiget, eller «entitled» som man sier på engelsk.

– De føler at de har særrettigheter. De hever seg over loven, ikke nødvendigvis bryter loven, det kan jo føre til at de får problemer, men føler seg ikke forpliktet av loven. Samtidig synes de at andre bør være forpliktet av loven. De vil fordømme oss andre for ting de med stort engasjement kan gjøre selv.

Les også: Merkel og Löfven vil ha sterkt Europa i en urolig tid

Spontandemonstrasjon mot Trump

Pentagon vil unnta irakere fra innreiseforbud

– Trumps oppførsel kan brukes i undervisning

Når det gjelder narsissister er det også viktig at de har et sterkt behov for å være på topp, forklarer professoren.

– Det kan gjelde på mange områder. De kan gjerne ønske at de gjør en stor karriere, kommer til penger og prestisje, at de er sjarmerende og vakre og har suksess hos kvinner og menn, både personer av samme og motsatt kjønn. De vil klare store ting. De går konstant rundt med drømmer om suksess. Noen vil finne at de er skrytende, fordi de er så opptatt av suksess at de ikke kan styre seg for å snakke om det.

Et trekk som er litt mindre fremtredende, er at de gjerne er veldig sjalu.

– De måler seg hele tiden mot andre. Egen suksess er bra, men andres fiasko er heller ikke å forakte. De liker å trykke folk ned på alle områder. De synes andre er sjarmløse, at de er dumme, at de ikke har samme «impact» på andre mennesker.

Dette kom tydelig frem under den amerikanske valgkampen gjennom måten Trump karakteriserte sine konkurrenter, forklarer Torgersen.

– Det var rett og slett en forestilling i hvordan trykke andre ned for selv å bli større. Han slang rundt seg med karakteristikker av motstanderne på alle områder, om deres kunnskap, måten de var på, deres utseende, sier han og fortsetter:

– Det var et skoleeksempel på hvordan andre skal ned for at man selv skal opp, som man kunne brukt i undervisning om narsissisme.

Les også: Prinsesse Madeleines ektemann får kritikk for Trump-kritikk

Ulf Leirstein (Frp) støtter Trump

AUF-leder vil nekte Trump innreise til Norge

Tålte ikke kommentar om korte fingre

– En annen ting er at narsissister merkelig nok er veldig sårbare for kritikk, sier Torgersen.

Som eksempel viser han til at Trump i 1988 ble omtalt i det amerikanske satiriske magasinet Spy som «short-fingered vulgarian», altså en vulgær person med korte fingre. Magasinet gjentok denne karakteristikken flere ganger i årene som fulgte, frem til nedleggelsen i 1998. Graydon Carter, som var med på å starte opp Spy, skrev i 2015 i Vanity Fair, hvor han nå er redaktør, at han fremdeles mottok brev fra Trump.

– Konvoluttene inneholder alltid et bilde av ham. Og på alle bildene har han tegnet en sirkel rundt hånda si med gullfarget penn, i et forsøk på å belyse lengden på fingrene sine, skrev Carter.

Det som egentlig er en filleting, kan oppleves så stort og viktig for en med narsissistiske personlighetstrekk, forklarer Torgersen

– Her har han vel hengt seg opp i hva fingrenes lengde sies å korrelere med, og slik kom penisstørrelse inn i amerikansk valgkamp, sier psykologiprofessoren.

– Så når det gjelder Trump kan man huke av på de fleste kjennetegnene på en narsissist?

– Han kan hukes av på alt, svarer Torgersen og fortsetter:

– Han kan lyve og være uetterrettelig på mange områder, men tillater ikke andre å være det samme eller å si ting som ikke er riktig. Det handler om at han ikke vil gi andre det rom som han selv krever. Han sier han er særlig intelligent, ja genial, og en som får suksess på alle områder.

(Artikkelen fortsetter under video)

Les også: – Trump bør nektes innreise til UK

Trump avfeier kritikken – advares om konsekvenser

Trump vil tvinge Mexico til å betale for omstridt mur

– Har en stor sårbarhet

Når man ser på slike trekk i et livsløp, så vil det at slike mennesker har en illusjon om usårbarhet være deres akilleshæl, forklarer Torgersen.

Psykologiprofessoren viser til Dominique Strauss-Kahn, den franske økonomen, advokaten og politikeren som mange trodde ville bli president i Frankrike etter Nicolas Sarkozy, før en hotellansatt i New York anklagde ham for seksuelle overgrep.

– Strauss-Kahn rotet det til med damer. Hadde han holdt opp med det, kunne han med letthet blitt president i Frankrike. Den følelsen at «for meg går alt» kan føre til at de ryker på skandaler, og det er gjerne det som til slutt feller dem, sier Torgersen.

– Det var flere Trump-skandaler under valgkampen, men han vant likevel. Hva betyr det?

– Det vil styrke hans oppfatning av at han kan komme unna med alt. Kanskje kommer det til å bli hans bane.

Torgersen forklarer at når en narsissist taper, kan det oppleves veldig ille.

– Fra utsiden kan det virke som de fungerer strålende, men når de blir forlatt av tilhengere, partneren og kanskje venner, så kommer gjerne depresjonen.

Les også: – Videoen viser nøyaktig hvem Trump er

– Trump i slekt med Kong Harald

Trump vil granske valgfusk-påstander

– Selvtilliten smitter

Den enorme selvtilliten narsissister har, kan smitte over på andre og føre til at de blir populære.

– De får folk med seg, som synes de er store og flotte, og de blir et ideal for folk. Deres egen selvtillit og eget selvbilde smitter. Slik kan de få masse tilhengere.

Torgersen mener dette ble tydelig i nominasjonsdebatten, der de andre konservative kandidatene ble tatt på senga av Trumps enorme selvtillit.

– De andre hadde ikke noe å stille opp med for å bli nominert. Trump feide dem over dem med sin oppblåste selvtillit. Motstanderne ble målløse, dette var utenfor det de var vant til å kunne stå imot. Det blir slik at vinneren tar alt, og det er ofte det som gjør at narsissister får makt, sier han.

– Men de er sårbare, på grunn av illusjonen om usårbarhet. Dette er veldig viktig i et lengre perspektiv, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under video)

Les også: Narsissistiske menn scorer høyt hos kvinner

Kina svarer Trump med atomraketter

– Det er svært skammelig, men ikke uventet

– Det kan gå veldig dårlig for verden

Flere studier de senere årene har pekt på at narsissisme er mer utbredt blant ledere enn i befolkningen for øvrig.
– Det er vist at en person med narsissistiske personlighetstrekk lettere får en jobb basert på intervju, sammenliknet med andre like objektivt kvalifiserte. Så de kan lettere gjøre karriere. Når de i tillegg har et sterkt behov for å nå toppen, havner de selvsagt også oftere på toppen, sier Torgersen.

– Er det nødvendigvis negativt at en leder har disse personlighetstrekkene?

– Nei, det trenger ikke å være så ille. Deres ønske om å stå i glansen og vinne, kan løfte et firma, et parti, en organisasjon. Det kan gi dem noe ekstra som hever deres prestasjoner i kunst og forskning. De kan bli fanebærere for en god sak, svarer Torgersen.

– Faren er at deres egoisme, sjalusi, tendens til dukke andre, hårsårhet, tendens til å kutte hjørner, illusjoner om usårbarhet, kan resultere i katastrofer, for dem selv, for andre og for virksomheten de driver, fortsetter han.

Selv om Torgersen mener det å ha narsissistiske personlighetstrekk kan være positivt i noen sammenhenger, mener han ikke dette gjelder for statsledere i mektige land.

– Slike trekk hos en karismatisk borgermester i en mindre by, kan gå greit om vedkommende klarer å holde seg unna korrupsjon.

– Som leder for stort land med mye økonomisk, militær og politisk makt er det ikke bra. Det kan gå veldig dårlig for verden. Det blir ikke nødvendigvis katastrofe, men det er nok ikke så langt ifra, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen til ABC Nyheter.

Les også:

Dette spørsmålet kan avsløre narsissisten

Sunn narsissisme kan ha flere fordeler

Flertall støtter Trumps innreiseforbud

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:39 Frp valgte EØS-entusiast til ny parlamentarisk leder09:15 Politisk venneløs varaordfører nektes verv i Drammen08:31 Barcelona slutter seg til katalansk storstreik08:17 Morata på sidelinjen med skade - trolig i seks uker07:52 Tengs-forfatter gir ut bok om Baneheia-saken07:50 Frp fikk æren for Krfs idé om personlige bilskilt07:34 Mann må møte i retten etter hatefulle ytringer mot AUF-leder07:01 Las Vegas-drapsmannen hadde 23 våpen på hotellrommet06:45 Tønnesen fra mareritt til suksess på alle fronter06:40 Lagerbäck advarer mot å bli stresset og overambisiøs06:40 Northug-trener har tatt tak for å unngå ny smell05:40 USA vil be Cuba om å kutte diplomater med 60 prosent04:31 Broren om Las Vegas-drapsmannen: Rik eiendomsinvestor som likte pengespill04:23 Ti busser totalskadd i brann i Nord-Trøndelag23:24 Trump: Uaktuelt å diskutere våpenlovgivning21:57 EU-parlamentet skal diskutere Catalonia21:23 Politiet avviser at Tom Petty er død21:17 Minst 17 drept i opptøyer i Kamerun21:08 En person død etter brann i leilighet i Skien20:53 Eirik Jensens anke er levert inn20:18 – En stor skam for Norge20:00 Kvinne slept etter bil ved legesenter – fløyet med luftambulanse til sykehus19:38 Thailands kuppmaker gjest hos Trump19:36 10.000 må evakueres i Berlin etter bombefunn18:58 Vidar Helgesen beroliger om biler og busser som er dumpet i vannet18:52 – Den gangen kom det ingen for å sjekke forholdene18:37 Forsikringsselskapene har fått inn 1.500 meldinger om skade18:17 Politiets nye spor i Maddie-saken18:11 Ap etter krisevalget: Derfor lyktes vi ikke17:27 Økt fare for skred fra fjellpartiet Veslemannen16:39 Trump: Ren ondskap bak Las Vegas-massakre16:29 Faren til mistenkt massedrapsmann var blant USAs mest ettersøkte16:10 Arbeiderpartiet feilet - dette mener de selv var årsaken15:47 Olympiatoppen følger situasjonen tett, vil ikke bidra til frykt15:27 Streiken i Kreftforeningen er over – sykepleierne jubler15:12 Usikker framtid for Catalonia etter folkeavstemningen15:10 Her blir Liv Signe Navarsete (Sp) historisk14:20 Tromsø: Politiet ber om tips etter at 13 katter døde i brann14:15 50 norske turister var innestengt på restaurant like ved skytedramaet i Las Vegas14:12 Mistenkte agenter ikke tiltalt for drapet på Kim Jong-uns halvbror14:08 Johaug-dommen ikke oppe på NIF-styremøtet13:44 Nortura fornyer ikke avtalen med Islamsk Råd13:33 Mor lurte datterens overgriper13:05 Savnede hummerfiskere funnet av redningshelikopter12:59 Hvorfor nekter vi å tro at Trump og Jong-un er i stand til å gjøre det de sier de vil gjøre?12:45 Drapssiktet dansk ubåtkaptein krever å bli løslatt12:22 Nå blir plastposene dyrere11:56 Nordmann i skytedrama i Las Vegas11:48 Catalonias regionregjering legger planer for løsrivelse11:41 Buss for tog på Bergensbanen og Sørlandsbanen10:44 Tilstanden kritisk for mann som ble fastklemt under bil i Bergen10:14 Vassdrag på Sørlandet har ikke hatt så høy vannføring på over 100 år10:12 Tennis: Ruud klatrer på verdensrankingen10:00 Juventus-sjefen irritert over videodømming09:52 Norges Fredsråd mener kampanje mot atomvåpen bør hedres med fredspris09:24 Bombetiltalt 17-åring nekter straffskyld07:59 Countryfestival i Las Vegas endte i blodig massakre07:58 Bilist fløyet til sykehus etter å ha blitt tatt av vann fra elva Audna i Vest-Agder07:57 Nobelstjernene som tapte sin glans07:21 San Marino-sjefen: – Kvalifiseringen vår er en suksess allerede med to mål07:21 Bendtner ser fram til «ultraviktig» kamp for landslaget07:19 Stöckl om Hauer-opptur: – En total forvandling07:18 Fagforbundets leder frir til KrF05:50 Østerrike har innført ny «burka-lov»05:46 Se Sørlands-flommen fra lufta05:21 O.J. Simpson flytter tilbake til Las Vegas etter ni år i fengsel04:38 Drapstiltalte kvinner nekter for å ha drept Kim Jong-uns halvbror02:54 Barcelona-spilleren Piqué åpen for å trekke seg fra det spanske landslaget02:04 Meteorolog frykter for liv på det flomrammede Sørlandet01:52 Dødstallet stiger etter jordskjelvet i Mexico01:37 90 prosent stemte for selvstendig Catalonia00:53 USA vant Presidents Cup00:30 Politiet: Ingen forbindelse mellom knivdrap i Marseille og IS00:20 Imam: Islamsk Råd for lite flinke til å ta avstand fra terrorhandlinger00:11 Gilani tilbake som varaordfører i Drammen23:18 Rettssak mot terrortiltalt trønder utsatt23:12 Knepent tap for Søderlund og Saint-Étienne23:00 Første poengtap for Juventus22:40 Frontene hardner til etter voldsomme politiaksjoner i Catalonia22:22 Person fastklemt under en bil i Bergen22:00 Messi-show for tomme tribuner etter bråk21:58 Færre døde i trafikken i år20:01 Luftfartsdirektør hardt ut mot utvalg som nekter politiet på Gardermoen å bære våpen19:57 Mann truet med kniv på åpen gate i Oslo19:56 Innført i dag: Kraftig prisøkning i bomringen i Oslo19:37 – Da jeg var liten landet amerikanerne på Månen19:12 Trump mener forhandlinger med Nord-Korea er bortkastet tid19:08 Jagland i ordkrig med norsk UD etter hans kritikk av spansk politi19:04 Spanske myndigheter får skarp kritikk etter Catalonia-bråk18:48 Puerto Rico-ordfører svarer Trump: – Jeg har virkelig ikke tid til smålig politikk16:59 Demonstrant fikk anfall etter møte med opprørspoliti i Barcelona16:24 Muslimsk Råd hevder utmeldte moskeer truet med ultimatum: – Det kunne vi ikke akseptere16:15 Åpner terroretterforskning etter dobbeltdrap i Marseille16:13 Angrep utenfor fotballstadion i Canada etterforskes som terror – mann pågrepet16:06 Barcelona-kampen for tomme tribuner etter bråk15:26 Spania-forsker: – Bringer tankene tilbake til fascistregimet15:11 UD fordømmer ikke spansk maktbruk mot katalansk folkeavstemning14:25 Saudiarabisk universitet skal gi kvinner kjøreopplæring14:14 Skottlands leder kritiserer spansk håndtering av folkeavstemning14:08 Solberg tror det blir enklere med Venstre i regjering
Siste nytt
09:39PolitikkFrp valgte EØS-entusiast til ny parlamentarisk leder09:15PolitikkPolitisk venneløs varaordfører nektes verv i Drammen08:31SportBarcelona slutter seg til katalansk storstreik08:17SportMorata på sidelinjen med skade - trolig i seks uker07:52NorgeTengs-forfatter gir ut bok om Baneheia-saken07:50PolitikkFrp fikk æren for Krfs idé om personlige bilskilt07:34KrimMann må møte i retten etter hatefulle ytringer mot AUF-leder07:01VerdenLas Vegas-drapsmannen hadde 23 våpen på hotellrommet06:45SportTønnesen fra mareritt til suksess på alle fronter06:40SportLagerbäck advarer mot å bli stresset og overambisiøs06:40SportNorthug-trener har tatt tak for å unngå ny smell05:40VerdenUSA vil be Cuba om å kutte diplomater med 60 prosent04:31VerdenBroren om Las Vegas-drapsmannen: Rik eiendomsinvestor som likte pengespill04:23NorgeTi busser totalskadd i brann i Nord-Trøndelag23:24VerdenTrump: Uaktuelt å diskutere våpenlovgivning21:57VerdenEU-parlamentet skal diskutere Catalonia21:23KulturPolitiet avviser at Tom Petty er død21:17VerdenMinst 17 drept i opptøyer i Kamerun21:08NorgeEn person død etter brann i leilighet i Skien20:53KrimEirik Jensens anke er levert inn20:18Politikk– En stor skam for Norge20:00NorgeKvinne slept etter bil ved legesenter – fløyet med luftambulanse til sykehus19:38VerdenThailands kuppmaker gjest hos Trump19:36Verden10.000 må evakueres i Berlin etter bombefunn18:58PolitikkVidar Helgesen beroliger om biler og busser som er dumpet i vannet18:52Livet– Den gangen kom det ingen for å sjekke forholdene18:37NorgeForsikringsselskapene har fått inn 1.500 meldinger om skade18:17VerdenPolitiets nye spor i Maddie-saken18:11PolitikkAp etter krisevalget: Derfor lyktes vi ikke17:27NorgeØkt fare for skred fra fjellpartiet Veslemannen16:39VerdenTrump: Ren ondskap bak Las Vegas-massakre16:29VerdenFaren til mistenkt massedrapsmann var blant USAs mest ettersøkte16:10PolitikkArbeiderpartiet feilet - dette mener de selv var årsaken15:47SportOlympiatoppen følger situasjonen tett, vil ikke bidra til frykt15:27NorgeStreiken i Kreftforeningen er over – sykepleierne jubler15:12VerdenUsikker framtid for Catalonia etter folkeavstemningen15:10PolitikkHer blir Liv Signe Navarsete (Sp) historisk14:20KrimTromsø: Politiet ber om tips etter at 13 katter døde i brann14:15Verden50 norske turister var innestengt på restaurant like ved skytedramaet i Las Vegas14:12VerdenMistenkte agenter ikke tiltalt for drapet på Kim Jong-uns halvbror14:08SportJohaug-dommen ikke oppe på NIF-styremøtet13:44NorgeNortura fornyer ikke avtalen med Islamsk Råd13:33KrimMor lurte datterens overgriper13:05NorgeSavnede hummerfiskere funnet av redningshelikopter12:59VerdenHvorfor nekter vi å tro at Trump og Jong-un er i stand til å gjøre det de sier de vil gjøre?12:45VerdenDrapssiktet dansk ubåtkaptein krever å bli løslatt12:22NorgeNå blir plastposene dyrere11:56VerdenNordmann i skytedrama i Las Vegas11:48VerdenCatalonias regionregjering legger planer for løsrivelse11:41NorgeBuss for tog på Bergensbanen og Sørlandsbanen10:44NorgeTilstanden kritisk for mann som ble fastklemt under bil i Bergen10:14NorgeVassdrag på Sørlandet har ikke hatt så høy vannføring på over 100 år10:12SportTennis: Ruud klatrer på verdensrankingen10:00SportJuventus-sjefen irritert over videodømming09:52NobelprisenNorges Fredsråd mener kampanje mot atomvåpen bør hedres med fredspris09:24KrimBombetiltalt 17-åring nekter straffskyld07:59VerdenCountryfestival i Las Vegas endte i blodig massakre07:58NorgeBilist fløyet til sykehus etter å ha blitt tatt av vann fra elva Audna i Vest-Agder07:57NobelprisenNobelstjernene som tapte sin glans07:21SportSan Marino-sjefen: – Kvalifiseringen vår er en suksess allerede med to mål07:21SportBendtner ser fram til «ultraviktig» kamp for landslaget07:19SportStöckl om Hauer-opptur: – En total forvandling07:18PolitikkFagforbundets leder frir til KrF05:50VerdenØsterrike har innført ny «burka-lov»05:46NorgeSe Sørlands-flommen fra lufta05:21VerdenO.J. Simpson flytter tilbake til Las Vegas etter ni år i fengsel04:38VerdenDrapstiltalte kvinner nekter for å ha drept Kim Jong-uns halvbror02:54SportBarcelona-spilleren Piqué åpen for å trekke seg fra det spanske landslaget02:04NorgeMeteorolog frykter for liv på det flomrammede Sørlandet01:52VerdenDødstallet stiger etter jordskjelvet i Mexico01:37Verden90 prosent stemte for selvstendig Catalonia00:53SportUSA vant Presidents Cup00:30VerdenPolitiet: Ingen forbindelse mellom knivdrap i Marseille og IS00:20NorgeImam: Islamsk Råd for lite flinke til å ta avstand fra terrorhandlinger00:11PolitikkGilani tilbake som varaordfører i Drammen23:18KrimRettssak mot terrortiltalt trønder utsatt23:12SportKnepent tap for Søderlund og Saint-Étienne23:00SportFørste poengtap for Juventus22:40PolitikkFrontene hardner til etter voldsomme politiaksjoner i Catalonia22:22NorgePerson fastklemt under en bil i Bergen22:00SportMessi-show for tomme tribuner etter bråk21:58NorgeFærre døde i trafikken i år20:01PolitikkLuftfartsdirektør hardt ut mot utvalg som nekter politiet på Gardermoen å bære våpen19:57KrimMann truet med kniv på åpen gate i Oslo19:56PolitikkInnført i dag: Kraftig prisøkning i bomringen i Oslo19:37Astronomi– Da jeg var liten landet amerikanerne på Månen19:12PolitikkTrump mener forhandlinger med Nord-Korea er bortkastet tid19:08PolitikkJagland i ordkrig med norsk UD etter hans kritikk av spansk politi19:04NorgeSpanske myndigheter får skarp kritikk etter Catalonia-bråk18:48PolitikkPuerto Rico-ordfører svarer Trump: – Jeg har virkelig ikke tid til smålig politikk16:59VerdenDemonstrant fikk anfall etter møte med opprørspoliti i Barcelona16:24NorgeMuslimsk Råd hevder utmeldte moskeer truet med ultimatum: – Det kunne vi ikke akseptere16:15NyheterÅpner terroretterforskning etter dobbeltdrap i Marseille16:13NyheterAngrep utenfor fotballstadion i Canada etterforskes som terror – mann pågrepet16:06SportBarcelona-kampen for tomme tribuner etter bråk15:26VerdenSpania-forsker: – Bringer tankene tilbake til fascistregimet15:11VerdenUD fordømmer ikke spansk maktbruk mot katalansk folkeavstemning14:25VerdenSaudiarabisk universitet skal gi kvinner kjøreopplæring14:14VerdenSkottlands leder kritiserer spansk håndtering av folkeavstemning14:08PolitikkSolberg tror det blir enklere med Venstre i regjering
Populært