Psykologiprofessor: – Liten tvil om at Trump er narsissist

Hvilke trekk deler Donald Trump med en narsissist? Se videoen øverst. (Video: Wochit/Magnus Fossen)

– Som leder for stort land med mye økonomisk, militær og politisk makt er det ikke bra å ha en narsissistisk personlighet. Det kan gå veldig dårlig for verden, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trumps spesielle personlighet var et hett tema gjennom både nominasjonsprosessen og valgkampen. Mannen Hillary Clinton flere ganger i valgkampen hevdet at har et temperament som gjør ham uskikket til jobben som USAs president, har ikke endret sin atferd merkbart etter at han ble innsatt som USAs 45. president.

– TÅLER IKKE KRITIKK: Et kvart århundre etter at et satirisk magasin skrev at Trump har korte fingre, sendte mannen som nå er USAs president fremdeles brev til redaktøren om temaet. – Narsissister er merkelig nok veldig sårbare for kritikk, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen. Foto: Chris O'meara / AP / NTB scanpix
– TÅLER IKKE KRITIKK: Et kvart århundre etter at et satirisk magasin skrev at Trump har korte fingre, sendte mannen som nå er USAs president fremdeles brev til redaktøren om temaet. – Narsissister er merkelig nok veldig sårbare for kritikk, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen. Foto: Chris O'meara / AP / NTB scanpix

Ikke bare politiske motstandere, men også en rekke psykologer og psykiatere har kommet med offentlige uttalelser og advarsler om Trumps mentale tilstand.

I desember skrev tre amerikanske psykiatriprofessorer fra Harvard Medical School og University of California til daværende president Obama for å uttrykke sin alvorlige bekymring. De ba Obama kreve en full medisinsk og psykiatrisk evaluering av Trump, skriver Independent.

Senest forrige uke uttalte psykoterapeut John D. Gartner, som også har undervist psykiatristudenter ved Johns Hopkins University, til US News & World Report at «Donald Trump er farlig mentalt syk og uskikket til å være president».

Mange av dem som har ytret sin bekymring, mener Trump har en narsissistisk personlighetsforstyrrelse. «Narsissisme hemmer hans evne til å se virkeligheten, så man kan ikke bruke logikk for å overtale en som ham», uttalte klinisk psykolog Julie Futrell til NY Daily News nylig.

Les også: Kraftig kritikk av Trumps sikkerhetsråd

San Francisco går til sak mot Trump-dekret

Obama mener Trump er uegnet som president

– Fjerndiagnose neppe faglig galt

Men hvor mye kan man si om en persons personlighet uten å ha truffet vedkommende? Og hvor mye vekt kan man legge på denne formen for fjerndiagnose av offentlige personer?

Noen vil oppfatte slik fjerndiagnose som etisk galt, men det er neppe faglig galt, mener professor emeritus i psykologi ved Universitetet i Oslo Svenn Torgersen.

– Det er en del som mener at man ikke skal uttale seg om diagnosen til en man ikke har møtt. Dette er etisk begrunnet, man skal på sett og vis ha muligheten for å «renvaske» seg for en diagnose gjennom ansikt-til-ansikt møte, sier han til ABC Nyheter.

– Dette bygger implisitt på en tanke om at en diagnose er en moralsk «dom». Men det bør den jo ikke være. Ut fra et faglig synspunkt kan det å møte en person korrigere for misoppfatninger man har ut fra indirekte informasjon, fortsetter Torgersen.

Psykologiprofessoren forklarer at man faglig sett kan ta feil også etter grundig samtale med en person.

– Ja, en man har hørt masse om fra informanter, journalister, kollegaer, folk som ellers har møtt vedkommende, for ikke å si sett på TV i masse opptak, vil man kunne vurdere mer korrekt enn en person man har hatt flere samtaler med.

Les også: Trump allerede kandidat for 2020

Trump avsetter USAs fungerende justisminister

Justisministre i 16 delstater fordømmer Trump-ordre

– Trump har narsissistiske personlighetstrekk

I tilfellet Trump, som Torgersen ikke har møtt, mener han det er liten tvil om at den amerikanske presidenten har narsissistiske personlighetstrekk.

– Mange vil si at han er prototypen på en med narsissistiske personlighetstrekk, sier han.

– Hvorfor mener du det er liten tvil? Hva er kjennetegnene?

– Rent folkelig kan man si at det mest typiske ved narsissime er egoisme. Narsisisster er egoistiske, men man kan være egoist uten å være narsissist. Det er måten du er det på som teller, og det som er typisk med sterke narsissistiske trekk er at de føler seg berettiget, eller «entitled» som man sier på engelsk.

– De føler at de har særrettigheter. De hever seg over loven, ikke nødvendigvis bryter loven, det kan jo føre til at de får problemer, men føler seg ikke forpliktet av loven. Samtidig synes de at andre bør være forpliktet av loven. De vil fordømme oss andre for ting de med stort engasjement kan gjøre selv.

Les også: Merkel og Löfven vil ha sterkt Europa i en urolig tid

Spontandemonstrasjon mot Trump

Pentagon vil unnta irakere fra innreiseforbud

– Trumps oppførsel kan brukes i undervisning

Når det gjelder narsissister er det også viktig at de har et sterkt behov for å være på topp, forklarer professoren.

– Det kan gjelde på mange områder. De kan gjerne ønske at de gjør en stor karriere, kommer til penger og prestisje, at de er sjarmerende og vakre og har suksess hos kvinner og menn, både personer av samme og motsatt kjønn. De vil klare store ting. De går konstant rundt med drømmer om suksess. Noen vil finne at de er skrytende, fordi de er så opptatt av suksess at de ikke kan styre seg for å snakke om det.

Et trekk som er litt mindre fremtredende, er at de gjerne er veldig sjalu.

– De måler seg hele tiden mot andre. Egen suksess er bra, men andres fiasko er heller ikke å forakte. De liker å trykke folk ned på alle områder. De synes andre er sjarmløse, at de er dumme, at de ikke har samme «impact» på andre mennesker.

Dette kom tydelig frem under den amerikanske valgkampen gjennom måten Trump karakteriserte sine konkurrenter, forklarer Torgersen.

– Det var rett og slett en forestilling i hvordan trykke andre ned for selv å bli større. Han slang rundt seg med karakteristikker av motstanderne på alle områder, om deres kunnskap, måten de var på, deres utseende, sier han og fortsetter:

– Det var et skoleeksempel på hvordan andre skal ned for at man selv skal opp, som man kunne brukt i undervisning om narsissisme.

Les også: Prinsesse Madeleines ektemann får kritikk for Trump-kritikk

Ulf Leirstein (Frp) støtter Trump

AUF-leder vil nekte Trump innreise til Norge

Tålte ikke kommentar om korte fingre

– En annen ting er at narsissister merkelig nok er veldig sårbare for kritikk, sier Torgersen.

Som eksempel viser han til at Trump i 1988 ble omtalt i det amerikanske satiriske magasinet Spy som «short-fingered vulgarian», altså en vulgær person med korte fingre. Magasinet gjentok denne karakteristikken flere ganger i årene som fulgte, frem til nedleggelsen i 1998. Graydon Carter, som var med på å starte opp Spy, skrev i 2015 i Vanity Fair, hvor han nå er redaktør, at han fremdeles mottok brev fra Trump.

– Konvoluttene inneholder alltid et bilde av ham. Og på alle bildene har han tegnet en sirkel rundt hånda si med gullfarget penn, i et forsøk på å belyse lengden på fingrene sine, skrev Carter.

Det som egentlig er en filleting, kan oppleves så stort og viktig for en med narsissistiske personlighetstrekk, forklarer Torgersen

– Her har han vel hengt seg opp i hva fingrenes lengde sies å korrelere med, og slik kom penisstørrelse inn i amerikansk valgkamp, sier psykologiprofessoren.

– Så når det gjelder Trump kan man huke av på de fleste kjennetegnene på en narsissist?

– Han kan hukes av på alt, svarer Torgersen og fortsetter:

– Han kan lyve og være uetterrettelig på mange områder, men tillater ikke andre å være det samme eller å si ting som ikke er riktig. Det handler om at han ikke vil gi andre det rom som han selv krever. Han sier han er særlig intelligent, ja genial, og en som får suksess på alle områder.

(Artikkelen fortsetter under video)

Les også: – Trump bør nektes innreise til UK

Trump avfeier kritikken – advares om konsekvenser

Trump vil tvinge Mexico til å betale for omstridt mur

– Har en stor sårbarhet

Når man ser på slike trekk i et livsløp, så vil det at slike mennesker har en illusjon om usårbarhet være deres akilleshæl, forklarer Torgersen.

Psykologiprofessoren viser til Dominique Strauss-Kahn, den franske økonomen, advokaten og politikeren som mange trodde ville bli president i Frankrike etter Nicolas Sarkozy, før en hotellansatt i New York anklagde ham for seksuelle overgrep.

– Strauss-Kahn rotet det til med damer. Hadde han holdt opp med det, kunne han med letthet blitt president i Frankrike. Den følelsen at «for meg går alt» kan føre til at de ryker på skandaler, og det er gjerne det som til slutt feller dem, sier Torgersen.

– Det var flere Trump-skandaler under valgkampen, men han vant likevel. Hva betyr det?

– Det vil styrke hans oppfatning av at han kan komme unna med alt. Kanskje kommer det til å bli hans bane.

Torgersen forklarer at når en narsissist taper, kan det oppleves veldig ille.

– Fra utsiden kan det virke som de fungerer strålende, men når de blir forlatt av tilhengere, partneren og kanskje venner, så kommer gjerne depresjonen.

Les også: – Videoen viser nøyaktig hvem Trump er

– Trump i slekt med Kong Harald

Trump vil granske valgfusk-påstander

– Selvtilliten smitter

Den enorme selvtilliten narsissister har, kan smitte over på andre og føre til at de blir populære.

– De får folk med seg, som synes de er store og flotte, og de blir et ideal for folk. Deres egen selvtillit og eget selvbilde smitter. Slik kan de få masse tilhengere.

Torgersen mener dette ble tydelig i nominasjonsdebatten, der de andre konservative kandidatene ble tatt på senga av Trumps enorme selvtillit.

– De andre hadde ikke noe å stille opp med for å bli nominert. Trump feide dem over dem med sin oppblåste selvtillit. Motstanderne ble målløse, dette var utenfor det de var vant til å kunne stå imot. Det blir slik at vinneren tar alt, og det er ofte det som gjør at narsissister får makt, sier han.

– Men de er sårbare, på grunn av illusjonen om usårbarhet. Dette er veldig viktig i et lengre perspektiv, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under video)

Les også: Narsissistiske menn scorer høyt hos kvinner

Kina svarer Trump med atomraketter

– Det er svært skammelig, men ikke uventet

– Det kan gå veldig dårlig for verden

Flere studier de senere årene har pekt på at narsissisme er mer utbredt blant ledere enn i befolkningen for øvrig.
– Det er vist at en person med narsissistiske personlighetstrekk lettere får en jobb basert på intervju, sammenliknet med andre like objektivt kvalifiserte. Så de kan lettere gjøre karriere. Når de i tillegg har et sterkt behov for å nå toppen, havner de selvsagt også oftere på toppen, sier Torgersen.

– Er det nødvendigvis negativt at en leder har disse personlighetstrekkene?

– Nei, det trenger ikke å være så ille. Deres ønske om å stå i glansen og vinne, kan løfte et firma, et parti, en organisasjon. Det kan gi dem noe ekstra som hever deres prestasjoner i kunst og forskning. De kan bli fanebærere for en god sak, svarer Torgersen.

– Faren er at deres egoisme, sjalusi, tendens til dukke andre, hårsårhet, tendens til å kutte hjørner, illusjoner om usårbarhet, kan resultere i katastrofer, for dem selv, for andre og for virksomheten de driver, fortsetter han.

Selv om Torgersen mener det å ha narsissistiske personlighetstrekk kan være positivt i noen sammenhenger, mener han ikke dette gjelder for statsledere i mektige land.

– Slike trekk hos en karismatisk borgermester i en mindre by, kan gå greit om vedkommende klarer å holde seg unna korrupsjon.

– Som leder for stort land med mye økonomisk, militær og politisk makt er det ikke bra. Det kan gå veldig dårlig for verden. Det blir ikke nødvendigvis katastrofe, men det er nok ikke så langt ifra, sier psykologiprofessor Svenn Torgersen til ABC Nyheter.

Les også:

Dette spørsmålet kan avsløre narsissisten

Sunn narsissisme kan ha flere fordeler

Flertall støtter Trumps innreiseforbud

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:58 Dette skjer i dag05:52 Bougainville vil løsrive seg fra Papa Ny-Guinea05:51 Dette skjedde i natt05:38 Minnesota Wild tapte på straffeslag på overtid mot Anaheim Ducks05:27 Homoterapiforslag debatteres i Stortinget onsdag05:24 Domstol i USA stopper Trumps milliardbevilling til Mexico-mur05:10 VM-bytte for Norge: Gigstad Fauske ut, Breistøl inn05:05 Distré kvinne innser ikke drivstoff-tabben05:00 Nå skal Viggo Kristiansens ønske om en ny Baneheia-rettssak vurderes04:41 Høyres integreringsminister og Oslo Høyre har ulikt syn på SFO-overnattingstilbud04:09 Demonstranter ber Tsjekkias statsminister om å trekke seg04:06 Nordmenn vil bruke over 6.200 hver på julegaver03:53 Den britiske regjeringsadvokaten jobbet for svindelsiktet i Danmark03:12 Vår Energi er blitt Norges nest største oljeselskap02:37 Fortsatt for farlig å finne savnede på vulkanøy på New Zealand02:10 Ni personer evakuert fra tre hus i Gjesdal etter mye nedbør02:04 FN: Flere utenlandske væpnede grupper involvert i Libya-konflikten01:03 Trump advarer Russland mot innblanding i valget00:59 Babcock kan få hele regningen etter beredskapskrisen00:36 Britisk måling: Labour-framgang, men tory-ledelse00:05 Ancelotti fikk sparken etter å ha ledet Napoli videre i mesterligaen23:57 Vanskelige kjøreforhold og stengte fjelloverganger i Sør-Norge23:53 Chelsea videre i mesterligaen med seier mot Lille23:44 Depay frelste Lyon i mesterligadrama23:33 Fati tidenes yngste Champions League-scorer da Barcelona slo ut Inter23:31 Drapssiktet i Kristiansand nekter skyld23:01 Lukaku scoret, men sløste da Inter røk ut av mesterligaen23:00 Chelsea videre i mesterligaen med seier mot Lille22:40 Over 300.000 demonstrerte mot Macrons pensjonsreform22:38 Studenter ved Oslo Met fikk samme eksamen som i fjor – eksamenen annullert22:31 Tak på næringsbygg blåste av – Alle aktører i sving mot uværet i Hordaland21:57 Mystisk bil ved Hagens hus fanget på video21:52 Milik skjøt Napoli videre, mareritt for Berges 17-årige lagkamerat21:39 Riksadvokaten bes rydde opp i saker der flyktninger er dømt for å ha brukt falske papirer21:23 Grønt lys for Trumps frihandelsavtale med naboene21:16 Nesten halvparten bestilte kjøtt på forhånd - folket ville ha gjort det samme20:58 Flere drept i skytedrama i by i New Jersey20:49 Fløibanen kjørte på et tre20:47 Mesterligaeventyret over for Haaland og Salzburg med tap for Liverpool20:44 Ny skade for City-forsvarer, Stones ute flere uker20:39 Nav-rammet etterlyser informasjon om fri rettshjelp: – Ingen gir beskjed20:35 Zuccarellos forrige klubb sparket treneren for etisk overtramp20:22 Pompeo advarer Lavrov mot innblanding i valget20:16 33-åring tiltalt for drapsforsøk – risikerer forvaring20:10 Ap om forskjellsbehandling av endometriosepasienter: – Ulogisk19:35 Mann siktet for drap i Kristiansand hevder han ikke har noe med saken å gjøre19:18 Aftenbladet: Thorstvedt kan bli lagkamerat med Haaland i Salzburg19:07 Protester mot litteraturprisvinner – applaus til batteri-oppfinner18:59 Triste bilder fra turistmagneten: – Det er en reell frykt18:43 Solberg husker ikke når hun fikk vite om Navs praksisendring18:01 Elever ble navngitt på Google i overgrepssak17:37 Opprørere til angrep mot presidentpalass og hotell i Somalia17:27 Studie: Grønlands-isen smelter sju ganger raskere enn før17:24 Nye målinger av sola overrasker forskerne17:09 Rosenborg bekrefter: Dorsin klubbens nye sportslige leder17:08 Seks migranter frøs i hjel på grensa mellom Tyrkia og Hellas17:07 Hurtigruten-konkurrent mangler skip – regjeringen varslet bøter16:50 Karmsundbrua stenges for trafikk på grunn av uvær16:27 Mattilsynet får slakt i ekstern granskning16:27 Politiet etterlyser bil - mann funnet død på strand16:08 10. ETG: Årtusenets julekalender: Velkommen til år 200715:42 Karlssons mamma: – Toppidrett er ikke sunt15:35 Spørsmålene trenger seg på etter vulkanutbruddet15:34 Finland har fått verdens yngste regjeringssjef15:33 Luftambulanse-saken: Fem ekstra fly settes inn15:22 Demokratene anklager Trump for maktmisbruk15:19 Letingen fortsetter etter savnet fly på vei til Antarktis14:42 Forsker: Våpenhvilen i Øst-Ukraina kan bli kortvarig14:40 Norsk toppsyklist hjem fra samling med hjerteflimmer14:20 Ny kraftkabel kan gi fire milliarder i økt strømregning – hvert år14:13 Uværet stopper helikoptertrafikken i Nordsjøen13:58 Ny skade for City-forsvarer13:46 USA: Kraftig snøvær førte til massekollisjon13:28 Deschamps gjør som Lagerbäck12:50 Vanessa Baird bak årets Nobel-diplom12:49 Roxette-vokalist Marie Fredriksson er død12:48 Abiy Ahmed mottok Nobels fredspris12:48 Y-blokken vurdert som ett av Europas viktigste truede kulturminner12:31 Lånekassen øker fastrenten12:06 Slik går Norge videre i håndball-VM: Selv tap kan gi semifinale11:30 32-åring tiltalt for voldtekt av to 15-åringer i Bergen11:26 Politiet etterlyser bil etter mann ble funnet død ved strand11:20 Britenes ensomme framtid11:05 Mistenkelig dødsfall etterforskes i Finnmark11:04 Historisk høy gjeldsbelastning10:54 Forsker om overgrep: – Nobelprisvinneren må kjenne til hva som pågår der10:36 Tykk røyk innhyller hele Sydney by10:33 Aung San Suu Kyi svarer på anklager om folkemord10:04 Åpner for Østberg-deltakelse i Tour de Ski10:03 Nilsson tilbake i Davos, Halfvarsson står over igjen09:08 Vi krasjer for over 750 millioner i desember08:59 Det Norges Bank følger med på når den skal sette renta08:56 Seks drept i skyting på sykehus i Tsjekkia08:55 Regjeringen vil se på inntektene fra bompenger08:27 Sp vil fryse lederlønninger i staten – Lever ikke i et vakuum, svarer regjeringen08:10 Mann siktet for drap i Kristiansand08:06 Nytt problem for VM-arrangøren i Japan: Eksos i finalehallen07:31 Sesongens kraftigste uvær i gang i Sør-Norge07:03 Norge slår ned på mulig eksportjuks i WTO06:31 Starter etterforskning etter vulkanutbruddet på New Zealand
Siste nytt
05:58NorgeDette skjer i dag05:52VerdenBougainville vil løsrive seg fra Papa Ny-Guinea05:51NorgeDette skjedde i natt05:38SportMinnesota Wild tapte på straffeslag på overtid mot Anaheim Ducks05:27NorgeHomoterapiforslag debatteres i Stortinget onsdag05:24VerdenDomstol i USA stopper Trumps milliardbevilling til Mexico-mur05:10SportVM-bytte for Norge: Gigstad Fauske ut, Breistøl inn05:05VerdenDistré kvinne innser ikke drivstoff-tabben05:00NorgeNå skal Viggo Kristiansens ønske om en ny Baneheia-rettssak vurderes04:41NorgeHøyres integreringsminister og Oslo Høyre har ulikt syn på SFO-overnattingstilbud04:09VerdenDemonstranter ber Tsjekkias statsminister om å trekke seg04:06NorgeNordmenn vil bruke over 6.200 hver på julegaver03:53VerdenDen britiske regjeringsadvokaten jobbet for svindelsiktet i Danmark03:12NorgeVår Energi er blitt Norges nest største oljeselskap02:37VerdenFortsatt for farlig å finne savnede på vulkanøy på New Zealand02:10NorgeNi personer evakuert fra tre hus i Gjesdal etter mye nedbør02:04VerdenFN: Flere utenlandske væpnede grupper involvert i Libya-konflikten01:03VerdenTrump advarer Russland mot innblanding i valget00:59NorgeBabcock kan få hele regningen etter beredskapskrisen00:36VerdenBritisk måling: Labour-framgang, men tory-ledelse00:05SportAncelotti fikk sparken etter å ha ledet Napoli videre i mesterligaen23:57NorgeVanskelige kjøreforhold og stengte fjelloverganger i Sør-Norge23:53SportChelsea videre i mesterligaen med seier mot Lille23:44SportDepay frelste Lyon i mesterligadrama23:33SportFati tidenes yngste Champions League-scorer da Barcelona slo ut Inter23:31NorgeDrapssiktet i Kristiansand nekter skyld23:01SportLukaku scoret, men sløste da Inter røk ut av mesterligaen23:00SportChelsea videre i mesterligaen med seier mot Lille22:40VerdenOver 300.000 demonstrerte mot Macrons pensjonsreform22:38NorgeStudenter ved Oslo Met fikk samme eksamen som i fjor – eksamenen annullert22:31NorgeTak på næringsbygg blåste av – Alle aktører i sving mot uværet i Hordaland21:57NorgeMystisk bil ved Hagens hus fanget på video21:52SportMilik skjøt Napoli videre, mareritt for Berges 17-årige lagkamerat21:39NorgeRiksadvokaten bes rydde opp i saker der flyktninger er dømt for å ha brukt falske papirer21:23PengerGrønt lys for Trumps frihandelsavtale med naboene21:16Helse og livsstilNesten halvparten bestilte kjøtt på forhånd - folket ville ha gjort det samme20:58VerdenFlere drept i skytedrama i by i New Jersey20:49NorgeFløibanen kjørte på et tre20:47SportMesterligaeventyret over for Haaland og Salzburg med tap for Liverpool20:44SportNy skade for City-forsvarer, Stones ute flere uker20:39PengerNav-rammet etterlyser informasjon om fri rettshjelp: – Ingen gir beskjed20:35SportZuccarellos forrige klubb sparket treneren for etisk overtramp20:22VerdenPompeo advarer Lavrov mot innblanding i valget20:16Norge33-åring tiltalt for drapsforsøk – risikerer forvaring20:10Helse og livsstilAp om forskjellsbehandling av endometriosepasienter: – Ulogisk19:35NorgeMann siktet for drap i Kristiansand hevder han ikke har noe med saken å gjøre19:18SportAftenbladet: Thorstvedt kan bli lagkamerat med Haaland i Salzburg19:07NorgeProtester mot litteraturprisvinner – applaus til batteri-oppfinner18:59ReiseTriste bilder fra turistmagneten: – Det er en reell frykt18:43PolitikkSolberg husker ikke når hun fikk vite om Navs praksisendring18:01NorgeElever ble navngitt på Google i overgrepssak17:37VerdenOpprørere til angrep mot presidentpalass og hotell i Somalia17:27VerdenStudie: Grønlands-isen smelter sju ganger raskere enn før17:24NyheterNye målinger av sola overrasker forskerne17:09SportRosenborg bekrefter: Dorsin klubbens nye sportslige leder17:08VerdenSeks migranter frøs i hjel på grensa mellom Tyrkia og Hellas17:07PengerHurtigruten-konkurrent mangler skip – regjeringen varslet bøter16:50NorgeKarmsundbrua stenges for trafikk på grunn av uvær16:27NorgeMattilsynet får slakt i ekstern granskning16:27NorgePolitiet etterlyser bil - mann funnet død på strand16:08Kultur10. ETG: Årtusenets julekalender: Velkommen til år 200715:42SportKarlssons mamma: – Toppidrett er ikke sunt15:35VerdenSpørsmålene trenger seg på etter vulkanutbruddet15:34PolitikkFinland har fått verdens yngste regjeringssjef15:33NorgeLuftambulanse-saken: Fem ekstra fly settes inn15:22PolitikkDemokratene anklager Trump for maktmisbruk15:19VerdenLetingen fortsetter etter savnet fly på vei til Antarktis14:42VerdenForsker: Våpenhvilen i Øst-Ukraina kan bli kortvarig14:40SportNorsk toppsyklist hjem fra samling med hjerteflimmer14:20PolitikkNy kraftkabel kan gi fire milliarder i økt strømregning – hvert år14:13NorgeUværet stopper helikoptertrafikken i Nordsjøen13:58SportNy skade for City-forsvarer13:46VerdenUSA: Kraftig snøvær førte til massekollisjon13:28SportDeschamps gjør som Lagerbäck12:50KulturVanessa Baird bak årets Nobel-diplom12:49KulturRoxette-vokalist Marie Fredriksson er død12:48NorgeAbiy Ahmed mottok Nobels fredspris12:48KulturY-blokken vurdert som ett av Europas viktigste truede kulturminner12:31PengerLånekassen øker fastrenten12:06SportSlik går Norge videre i håndball-VM: Selv tap kan gi semifinale11:30Norge32-åring tiltalt for voldtekt av to 15-åringer i Bergen11:26NorgePolitiet etterlyser bil etter mann ble funnet død ved strand11:20StemmerBritenes ensomme framtid11:05NorgeMistenkelig dødsfall etterforskes i Finnmark11:04PengerHistorisk høy gjeldsbelastning10:54VerdenForsker om overgrep: – Nobelprisvinneren må kjenne til hva som pågår der10:36VerdenTykk røyk innhyller hele Sydney by10:33VerdenAung San Suu Kyi svarer på anklager om folkemord10:04SportÅpner for Østberg-deltakelse i Tour de Ski10:03SportNilsson tilbake i Davos, Halfvarsson står over igjen09:08MotorVi krasjer for over 750 millioner i desember08:59PengerDet Norges Bank følger med på når den skal sette renta08:56VerdenSeks drept i skyting på sykehus i Tsjekkia08:55MotorRegjeringen vil se på inntektene fra bompenger08:27PengerSp vil fryse lederlønninger i staten – Lever ikke i et vakuum, svarer regjeringen08:10NorgeMann siktet for drap i Kristiansand08:06SportNytt problem for VM-arrangøren i Japan: Eksos i finalehallen07:31NorgeSesongens kraftigste uvær i gang i Sør-Norge07:03PolitikkNorge slår ned på mulig eksportjuks i WTO06:31VerdenStarter etterforskning etter vulkanutbruddet på New Zealand
Populært