Meny

Regjeringen sier sykehuskøene blir kortere

Helsepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet Torgeir Micaelsen (t.v.) vil vente med jubelen. Helseminister Bent Høie (H) sier han er sikker på at køene er blitt kortere, og ikke bare flyttet på. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseminister Bent Høie (H) sier at sykehuskøene nå i snitt er på 61 dager. Det er 29 dager kortere enn i 2002, men Arbeiderpartiet er kritisk til måten helseministeren teller på.

Høie sier sykehuskøene nå er blitt historisk korte, og at han er den første helseministeren som kan vise til en sykehuskø på under 65 dager, melder NRK.

Foreløpige tall viser at det i snitt tok 61 dager å få behandling på norske sykehus i 2016.

– Det er gledelig å se at vi sannsynligvis går ut av 2016 med historisk korte ventetider i sykehusene, sier Høie til NRK.

Ifølge Helse- og omsorgsdirektoratet var ventetiden 90 dager i 2002. I 2015 var den 69 dager, og i 2016 falt den ytterligere åtte dager 61.

Helsepolitisk talsmann Torgeir Micaelsen i Ap stusser imidlertid over tallene, siden det ikke regnes med hvor lenge pasientene må vente etter at de har hatt sin første konsultasjon på sykehuset.

– Det gir liten merverdi for pasientene at man kommer raskt til behandling hvis man bare blir satt i en ny intern kø, og ikke blir fulgt opp slik man medisinsk burde, sier Micaelsen.

Høie sier han er sikker på at køene faktisk har blitt kortere og ikke bare blitt flyttet.

Populært