Klart flertall vil tillate eggdonasjon

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har varslet at eggdonasjon og assistert befruktning blir tema i en stortingsmelding om bioteknologi i løpet av året. Her er han sammen med statsminister Erna Solberg (H).
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har varslet at eggdonasjon og assistert befruktning blir tema i en stortingsmelding om bioteknologi i løpet av året. Her er han sammen med statsminister Erna Solberg (H). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Et klart flertall sier ja til å åpne for eggdonasjon i Norge, viser en meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

57 prosent av de spurte sier ja, mens 22 prosent sier nei. De resterende 21 prosentene er ikke sikre, viser meningsmålingen som Respons Analyse har gjennomført for Aftenposten.

Målingen viser dessuten at det er noen flere kvinner enn menn som er positive til å tillate eggdonasjon – 60 prosent av kvinnene mot 54 prosent av mennene.

Støtten til å åpne for eggdonasjon er størst blant folk på Østlandet. Det er de yngste som er mest positive til forslaget.

Les også: Ap vil tillate eggdonasjon, KrF sier nei

Norge er ett av få land i Europa som ikke åpner for eggdonasjon. Her hjemme sier både Ap, Frp, Venstre og SV ja i sine partiprogrammer, og sammen har de flertall på Stortinget. Selv om både Sp og Høyre har sagt nei, sier velgerne deres ja på målingen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har varslet at eggdonasjon og assistert befruktning blir tema i en stortingsmelding om bioteknologi i løpet av året.

Les også: – Vanskelig å komme utenom eggdonasjon i Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden