240 stillinger flyttes fra Folkehelseinstituttet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen vil flytte 240 ansatte fra Folkehelseinstituttet til Oslo universitetssykehus, men bare på papiret. Dette oppfattes som sminking av tall, sier professor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er de ansatte på rettsmedisinsk avdeling som skal omorganiseres, bare fem år etter at de formelt ble lagt inn under Folkehelseinstituttet, skriver Aftenposten.

– Dette kom som lyn fra klar himmel, og vi har ikke blitt forelagt noen begrunnelse, sier professor Sidsel Rogde ved Rettsmedisinsk avdeling.

– Vi har ikke vært tilknyttet et sykehus siden 1938 og hører ikke hjemme der – vi er ikke en klinisk avdeling, men driver med rettspatologi og biologiske spor knyttet til straffesaker, forklarer hun.

Helsedepartementet skriver i et oppdragsbrev at «regjeringen vil legge til rette for bedre samordning og tettere faglig samarbeid mellom rettsmedisin og de øvrige kliniske disiplinene, og mer effektiv utnyttelse av infrastruktur og lokaler.» Rogde sier derimot at endringen oppfattes som kosmetisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det oppfattes som ren sminking av tall og budsjetter, som skjer fordi FHI er et forvaltningsorgan og man vil få ned tall på ansatte her på papiret, sier Rogde. Helseminister Bent Høie (H) avviser at endringen skjer for å redusere antall ansatte i sentralforvaltningen.

– Det er ikke det som er begrunnelsen. Målet er å gi rettsmedisinske fag en bedre utviklingsmulighet.

Les også:

Brukte 170 millioner på planlegging – dropper byggeprosjekt

Folkehelseinstituttet vil stramme inn antibiotika-reglene