Fant politiansatte på lister over dopingkunder

I desember 2015 avdekket politiet i Søndre Buskerud et av de største enkeltbeslag av dopingmidler gjort her til lands. I lokalene i Øvre Eiker ble det gjort beslag av dopingmidler som man antar har en salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner. Som følge av dette beslaget ble det iverksatt etterforskning av et nettverk som sto for distribusjon og salg av store mengder dopingmidler over hele landet. Foto: NTB scanpix / Politiet / NTB scanpix
I desember 2015 avdekket politiet i Søndre Buskerud et av de største enkeltbeslag av dopingmidler gjort her til lands. I lokalene i Øvre Eiker ble det gjort beslag av dopingmidler som man antar har en salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner. Som følge av dette beslaget ble det iverksatt etterforskning av et nettverk som sto for distribusjon og salg av store mengder dopingmidler over hele landet. Foto: NTB scanpix / Politiet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ledelsen i Bergens-politiet søker råd hos Politidirektoratet for hvordan de skal håndtere at ansatte i politiet, Forsvaret og helsevesenet er oppdaget som kunder av et omfattende dopingnettverk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant oppdagelsene politiet har gjort etter at de det siste året har rullet opp et større dopingmiljø, er at både ansatte i politiet og andre statlige etater har figurert på lister over kunder, skriver Bergens Tidende. Omsetningen av store mengder ulovlige preparater har gått over to dopingbørser på internett. Etterforskningen startet på Østlandet i fjor, men siden har også politiet i Bergen pågrepet en rekke personer i saken.

Flere ansatte i politiet har fått opprettet straffesaker mot seg etter at det er avdekket at de kan ha brukt dopingmidler. Det er bare tre år siden bruk av doping ble straffbart. Visepolitimester Olav Valland ber Politidirektoratet om råd for hvordan sakene skal håndteres.

«Vi anmoder med dette Politidirektoratet om å redegjøre for hvordan disse sakene skal håndteres i etaten, og ta stilling til om bruk av doping skal være grunnlag for suspensjon og avskjed etter tjenestemannsloven.», skriver Valland.

Valland er også bekymret for at etterforskningen av saken kan bli skadd. Ettersom flere av de aktuelle tjenestemennene kan ha tilgang til opplysninger fra den omfattende etterforskningen, er det gjennomført endringer organiseringen av politiet i Bergen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært