Gjennombrudd i genteknologi:Første baby med DNA fra tre foreldre er født

– Dette er store nyheter og revolusjonært, sier britisk lege om fem måneder gammel baby som har kommet til på helt nytt vis.

TRE FORELDRE: Et institutt i New York bidro til at en mor med alvorlig syndrom fødte barn med arvestoffer fra tre foreldre.
TRE FORELDRE: Et institutt i New York bidro til at en mor med alvorlig syndrom fødte barn med arvestoffer fra tre foreldre. Foto: Illustrasjonsfoto: / Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en gutt!

6. april fikk et jordansk par som i 20 år har forsøkt å få et friskt barn, en baby. Det skjedde på en ikke hvilken som helst måte.

New Scientist melder om en ny teknologi tatt i bruk ved New Hope Fertility Centre i New York, som har gitt et gjennombrudd i befruktningen av mennesker.

Den kontroversielle teknikken kan gi mødre med alvorlige genfeil muligheten til å føde sunne barn.

– Dette er stort. Det er revolusjonært! utbryter den britiske legen Dusco Ilic ved King’s College i London.

Moren til den nå fem måneder gamle babyen bærer genfeilen, men er ikke selv syk. Derimot døde to barn hun har fått tidligere som følge av syndromet.

Forskeren John Zhang som står bak kombinasjonen av arvematerialet DNA fra tre personer, fjernet deler av morens egg, tilsatte det til et donoregg fra en annen kvinne, som så ble befruktet av faren.

Babyen det er snakk om, er så langt sunn og frisk.

Les også: DNA-jegere åpnet vikinggrav i Normandie