Fylkeslegen kritiserer sykehus etter behandling

Nevrosentret på St. Olavs Hospital i Trondheim.
Nevrosentret på St. Olavs Hospital i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

St. Olavs hospital i Trondheim får kritikk etter at de fortalte en kvinne at hun kom til å dø i løpet av kort tid. I virkeligheten var kvinnen deprimert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen, som hadde hatt angst og depresjon i lang tid, ble innlagt på St. Olavs hospital i 2013. Ifølge NRK fikk kvinnen vite at hun kunne være dement og ha den dødelige Creutzfeldt-Jakobs sykdom. Familien fikk vite at kvinnen hadde kort tid igjen å leve, men det viste seg at hun ikke hadde sykdommen. Kvinnen var deprimert, men er i dag frisk og tilbake i arbeid.

– Vi mener sykehuset ikke har tenkt godt nok på alternative diagnoser i utredningen og behandlingen av denne pasienten, sier fylkeslege Jan Vaage i Sør-Trøndelag.

– Det er gitt informasjon som var tuftet på et svakt grunnlag og som ikke var i tråd med hvor sikker sykehuset var. Det foreligger en rekke beskrivelser av en endring i tilstanden som vi synes det er merkelig at sykehuset ikke har tatt med i betraktning, sier Vaage videre.

Pasientskadenemnda vil nå vurdere om kvinnen har krav på erstatning. Sykehuset beklager hendelsen.

– Vår oppgave er å stille presise diagnoser om er veldig kompliserte. Også når det er sammensatte og vanskelige lidelser skal vi klare det, og i dette tilfellet har vi ikke gjort det godt nok. Det må vi bare beklage, sier Geir Bråthen, overlege og sjef ved nevrologisk avdeling ved St. Olavs hospital, til NRK.

Personvernpolicy