Næringslivet kutter sukkerinnhold

Norsk næringsliv erkjenner at overinntak av sukker er et problem og sier i notatet til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) at de kan ta ansvar for å redusere sukkerinnhold i produkter.
Norsk næringsliv erkjenner at overinntak av sukker er et problem og sier i notatet til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) at de kan ta ansvar for å redusere sukkerinnhold i produkter. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Mat- og drikkenæringen erkjenner at befolkningen får i seg for mye sukker og vil redusere sukkerinnholdet i sine produkter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et utvalg bestående av blant andre REMA 1000, Orkla, Norgesgruppen og Tine presenterte tirsdag et notat om sukkerreduksjon til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Her skisseres konkrete tiltak for å redusere sukkerinntak, både gjennom å redusere sukkerinnhold i eksisterende produkter og ved å utvikle alternativer med lavt sukkerinnhold eller alternativ søtning.

Les også: De sunneste sjokoladene i testen inneholder nøtter

Flere av tiltakene trenger videre utredning før de kan settes i gang. Det skal utvikles rutiner for at sukkerinnholdet i nye varer alltid vurderes og at produkter merkes klart hvis de er tilsatt sukker. Videre går gruppen inn for at plassering i butikk og pakningsstørrelse skal gjøre det lettere å velge sunnere.

Alternative søtstoff blir sett på som en nøkkel til sukkerreduksjon, og gruppen henviser til resultater for søtede drikker, der alternative søtstoff har gjort det mulig å oppnå en sukkerfri andel på rundt 50 prosent.

Les også: – Sunnere etter ni dager uten tilsatt sukker

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus