Meny

Diagnose-app fikk afrikansk pris for helseteknologi

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En app som lar leger på landsbygda søke råd hos eksperter som befinner seg langt unna, er tildelt Afrikas første pris for helseteknologi.

Prisen på 15.000 euro – rundt 140.000 kroner – går til teknologiske løsninger som kan bedre helsen på kontinentet. Hovedsponsor er den franske internasjonale radiostasjonen RFI, som opplyser at prisen er tildelt Cheick Oumar Bagayoko, «en ung lege og IT-ingeniør fra Mali».

Bagayokos app Bogou vant i konkurranse med 650 andre kandidater fra de franskspråklige landene i Afrika. Prisen støttes også av IT-giganter som Microsoft, Facebook og Orange. Appen beskrives som «et verktøy for fjernekspertise, som gjøres tilgjengelig via en nettilkoblet datamaskin».

– Bogou lar leger i avsidesliggende strøk spørre eksperter langt unna om råd, heter det i en uttalelse fra RFI. Leger kan legge inn detaljer om hva som feiler pasienten, og disse opplysningene kan leses av eksperter som er logget på via en sikker tilkobling.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus