Meny

Tatt for forskningsjuks – fikk jobb som klinikkleder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tannlege Jon Sudbø, som for ti år siden ble tatt for omfattende forskningsjuks, er ansatt som klinikkleder ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst.

Universitetet i Oslo skulle etter planen begynne å sende spesialiststudenter til senteret fra høsten, men vurderer å droppe det, fordi det ikke har tillit til Sudbø, skriver Aftenposten.

Den 55 år gamle legen og tannlegen ble kjent da han i 2006 ble tatt for forskningsfusk, en sak som også fikk internasjonal omtale. Sudbø har begrenset autorisasjon, men begrensningen gjelder kun forskning, som han ikke får lov til å drive med. Senteret han er ansatt ved skal blant annet bidra til forskning og faglig utvikling i tannhelsetjenesten.

Les også: Mer Sudbø-juks avslørt

Det odontologiske fakultetet ved Universitetet i Oslo synes ansettelsen er meget problematisk. Kompetansesenteret sier på sin side at Sudbø var den beste kandidaten til jobben.

– Han kan utfylle de funksjonene som vi ønsket da vi utlyste stillingen, sier direktør Hilde Vogt Toven. Hun sier de vil fortsette en dialog med universitetet om samarbeid om klinisk trening for spesialistkandidatene.

Sudbø selv ønsker ikke å kommentere saken.

Populært