Meny

Overleger på sykehuset i Østfold slår alarm

Ledelsen ved Sykehuset Østfold utenfor Sarpsborg mener pasientbehandlingen er forsvarlig, men langt fra optimal. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Pasienter med bruddskader må vente så lenge at bruddet må brekkes opp igjen, advarer de.

I en bekymringsmelding til Fylkesmannen i Østfold skriver overlegene at det regelmessig er for mange pasienter i forhold til kapasitet, og at pasienter som trenger akuttbehandling står lenge på utsettelseslister, skriver NRK.

– Det vil gi dårligere resultater hvis pasienter ligger i flere uker med et brudd som ikke blir operert. Bruddet vil gro, men det vil kunne gro i feil stilling. Da må vi brekke det opp igjen når vi skal gjøre inngrepene, og det gjør inngrepene vanskeligere, sier tillitsvalgt ved ortopedisk avdeling, Jonas Bjørdal.

Han forteller at overlegene følte det var helt nødvendig å varsle om forholdene.

– Vi mener vi kan stå inne for det. Vi snakker med disse pasientene hver dag og ser hvordan de har det, hvor ille det er for dem. Vi synes også det er ille å skulle behandle dem på denne måten, sier han.

Avdelingssjef ved ortopedisk, Anne Margrethe Borgersen, svarer for ledelsen på sykehuset. Hun mener pasientbehandlingen er forsvarlig.

– Men den er langt fra optimal. Det er ikke dette vi ønsker å tilby pasientene våre, sier hun.

Fylkesmannen har valgt å åpne tilsynssak etter bekymringsmeldingen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus