Regjeringen dobler støtten til vaksiner

Utenriksminister Børge Brende (H). Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Utenriksminister Børge Brende (H). Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringen dobler bidraget til vaksinealliansen Gavi og gir 6,25 milliarder kroner til globale helseformål de neste fire årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Flere enn hvert femte barn dør før femårsdagen av sykdommer de kunne ha vært vaksinert mot, sier utenriksminister Børge Brende (H).

I forbindelse med et større internasjonalt helsemøte i Oslo torsdag undertegner han avtalen om det norske bidraget med Gavi-leder Seth Berkley. Pengestøtten på 6,25 milliarder kroner fram til 2020 gjør Norge til alliansens tredje største bidragsyter.

Les også: Hadia Tajik vil ha republikk

– Grunnleggende helsetjenester og vaksiner er avgjørende for at barn skal kunne gå på skolen. Gavi arbeider i 73 av verdens fattigste land der slik støtte fortsatt vil være avgjørende for framgang, sier Brende.

Han mener Gavi, som ble etablert av Microsoft-gründer Bill Gates og kona Melinda, er et godt eksempel på samhandling mellom statlige og private aktører.

Det anslås at 19 millioner barn ikke får de mest grunnleggende vaksinene de trenger. Gavi har siden 2000 bidratt til å vaksinere 500 millioner barn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus