Vil ha bukse og kjole på samme toalettdør

Professor i sexologi Esben Esther Pirelli Benestad støtter forslaget om å lovfeste kjønnsnøytrale toaletter på alle offentlige bygg. Han mener det kan gjøres svært enkelt.
Professor i sexologi Esben Esther Pirelli Benestad støtter forslaget om å lovfeste kjønnsnøytrale toaletter på alle offentlige bygg. Han mener det kan gjøres svært enkelt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Professor i sexologi Esben Esther Pirelli Benestad støtter forslaget om å lovfeste kjønnsnøytrale toaletter på alle offentlige bygg. Han mener det kan gjøres svært enkelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er AUF i Aust-Agder som har kommet med forslaget om å kreve egne unisex-toaletter i alle nye offentlige bygg, melder NRK.

– Dagens todeling er for kategorisk og holder ved like gammeldagse tabuer, sier fylkesleder Marte Næss Thomassen i Aust-Agder AUF.

Ungdomsorganisasjonen ønsker altså en fjerde toalettype i alle offentlige nybygg for folk som ikke passer inn på verken dame, herre eller handikaptoalettene. Saken skal behandles på fylkesårsmøtet i Arbeiderpartiet denne helgen.

– Diskrimineringsloven krever at folk skal behandles likt uansett kjønn og seksuell orientering, understreker Thomassen.

Benestad mener mye kan gjøres ved at det skiltes slik at man får «kjønnsmangfoldige toaletter».

– Det er allerede vanlig noen steder med mer nøytrale skilt på toalettene, skilt som har både mann og kvinnesymboler på samme dør, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus