Meny

Én av åtte i verden er overvektige

Det ventes at antall overvektige vil øke til over 1,1 milliarder i løpet av de ni neste årene. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn hver åttende voksne person i verden er nå overvektig. Dette er over dobbelt så mange som i 1975, ifølge en verdensomfattende forskningsundersøkelse.

Av rundt fem milliarder voksne mennesker som var i live i 2014, var 641 millioner overvektige, og tallene har steget raskt de siste årene.

Forskerne bak undersøkelsen advarer mot en kommende krise med «alvorlig overvekt» og sykdommer knyttet til dietter med mye fett og sukker, som vil føre til en økning i høyt blodtrykk og høye kolesterolverdier.

– Det vil bli helsekonsekvenser i en størrelsesorden vi ikke kjenner til, sier ansvarlig forsker Majid Ezzati ved Imperial College i London.

Les også: – Overvekt øker risikoen for urinlekkasje hos kvinner

Det ventes at antall overvektige vil øke til over 1,1 milliarder i løpet av de ni neste årene.

Resultatene fra forskningen, som omtales som den mest omfattende av sin type til nå, publiseres i det anerkjente helsetidsskriftet The Lancet denne uken.

Les også: 70 prosent økning i bruk av blodtrykksmedisin blant unge

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus